Hlavní obsah

Revoluce v Premier League?! Rozhodčí budou trénovat s hráči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočasný kouč Manchesteru United Němec Ralf Rangnick přišel na schůzce trenérů klubů Premier League s rozhodčími se zajímavým návrhem, aby sudí dostali příležitost používat špičková tréninková centra a účastnili se tréninků s hráči. Podle něj by to vedlo k lepšímu pochopení jednání hráčů ze strany sudích a k případnému „odbourání negativních předsudků.“ Všichni přítomní byli pro, takže by tato novinka mohla být realizována již v příští sezoně.

Foto: @goal, Twitter

Dočasný kouč United Ralf Rangnick.

Článek

Dočasný kouč United Ralf Rangnick přišel na summitu trenérů z Premier League s šéfem rozhodčích Mikem Rileym s návrhem na účast sudích na trénincích klubů. Myslí, že by se s nimi hráči mohli lépe poznat v méně stresujícím prostředí než v den zápasu. Návrh byl jednomyslně schválen, ale ještě bude přezkoumáván asociací rozhodčích. Pokud bude přijat, měl by platit už v příští sezoně.

Další trenéři, v čele s Jürgenem Kloppem z Liverpoolu, přišli s myšlenkou speciálně vyškolených funkcionářů VAR, kteří by měli na starost výhradně tuto oblast. Podle nich by se díky tomu zmírnil počet kontroverzních rozhodnutí, která s využíváním této technologie často nastávají. V souvislosti s tím navrhli i jasné a zřejmé pravidlo pro použití VAR.

Mezi dalšími návrhy zazněly i požadavky trenérů na opětovnou možnost diskuse s rozhodčími po zápasech. A manažeři se rovněž dožadovali vysvětlení, proč rozhodčí často dlouho otálejí se signalizací ofsajdů. Na přetřes přišel i problém se simulováním hráčů, které podle Seana Dyche z Burnley není dostatečně trestáno.

Reklama

Související témata: