Hlavní obsah

Ronalda vytočil Zlatý míč. Samé lži, soptí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ligový šlágr proti Chelsea musel v neděli začít na lavičce náhradníků a v pondělí večer v prestižní anketě Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa našel svoje jméno až na šesté příčce, poměrně daleko za vítězem a velkým rivalem Lionelem Messim. Na něco takového hvězdný Cristiano Ronaldo není zvyklý. Svůj vztek CR7 ventiloval přes sociální sítě, ale nikoliv kvůli svému umístění, nýbrž kvůli komentářům ze strany šéfa ankety.

Foto: David Klein, Reuters

Cristiana Ronalda kometáře šéfa magazínu France Football pořádně naštvala.

Článek

Šéfredaktor magazínu France Football, jemuž anketa Zlatý míč patří, Pascal Ferré, před slavnostním galavečerem řekl pro list New York Times, že pro Ronalda je zisk dalších Zlatých míčů už jedinou motivací.

„Ronaldo už má jen jednu ambici, a tou je ukončit kariéru s větším počtem Zlatých míčů, než má Messi. Vím to, protože mi to sám řekl," prozradil Ferré.

Proti tomuto tvrzení se ale Portugalec ostře ohradil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano)

„Pascal Ferré lhal. Využil moje jméno k propagaci sebe a média, pro které pracuje. A dnes lhal znovu, když vysvětloval moji absenci na galavečeru údajnou karanténou, pro kterou není žádný důvod," rozepsal se Ronaldo na svém instagramovém účtu.

„Vždy jsem chtěl pogratulovat těm, co zvítězí v rámci fait play, kterým jsem se celou kariéru řídil. Vždy jsem chtěl vítězit kvůli sobě a kvůli týmům, které jsem reprezentoval. Vyhrávám pro sebe a pro ty, které miluji. Ne proti někomu," pokračoval.

„Mojí největší ambicí je vyhrávat národní a mezinárodní tituly pro kluby, v nichž hraji, a pro národní tým. Mojí největší ambicí také je být dobrým příkladem pro všechny, kteří se chtějí stát profesionálními fotbalisty. A aby moje jméno bylo zapsáno zlatým písmem v historii světového fotbalu," popíral dále Ferréova slova.

„Skončím tím, že teď už se soustředím jen na příští zápas Manchesteru United a na to, co můžu s naším týmem a fanoušky ještě v této sezoně dosáhnout," dodal.

Ronaldo v kariéře ovládl anketu Zlatý míč pětkrát, zatímco Messi slavil triumf posedmé. Před Ronalda se v letošním pořadí kromě hvězdného Argentince dostal ještě Robert Lewandowski, Jorginho, Karim Benzema, N'Golo Kanté.

Reklama