Hlavní obsah

Ronaldo s United nepojede na turné, zesílily spekulace o jeho odchodu

Hvězdný portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo s Manchesterem United neabsolvuje předsezonní turné v Thajsku a Austrálii. Zesílily tak spekulace o možném odchodu sedmatřicetiletého útočníka od "Rudých ďáblů".

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Co bude s Cristianem Ronaldem?

Článek

United uvedli, že Ronaldo dostal dodatečné volno, aby si doma v Portugalsku vyřídil neupřesněnou rodinnou záležitost. Kvůli tomu ani se spoluhráči nezahájil letní přípravu. Podle médií pětinásobný držitel Zlatého míče požádal vedení klubu o svolení k odchodu.

Ronaldo se loni v srpnu vrátil na Old Trafford po 12 letech, ale sezona se manchesterskému týmu vůbec nepovedla. United nezískali trofej a v anglické lize skončili až na šestém místě, takže si v následujícím ročníku místo prestižní Ligy mistrů zahrajou pouze Evropskou ligu.

Bývalý kanonýr Realu Madrid nebo Juventusu Turín rovněž v dubnu prožil osobní tragédii, když s partnerkou Georginou Rodríguezovou přišli o jedno z novorozených dvojčat. Chlapec zemřel, holčička přežila.

Během letní přípravy Manchester United s novým trenérem Erikem Ten Hagem narazí na úhlavního rivala Liverpool, Melbourne Victory, Crystal Palace či Aston Villu.

Reklama