Hlavní obsah

Ronaldův bizarní gól. Skóroval, když se nehrálo. Pak s koučem zuřili, že trefa neplatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně nasupený byl kouč Manchesteru United Erik ten Hag na rozhodčí po nedělním zápase Premier League s Newcastlem. Rudí Ďáblové na Old Trafford uhráli jen bezbrankovou remízu. Podle nizozemského trenéra ale domácí připravil o lepší výsledek sudí Craig Pawson.

Foto: David Klein, Reuters

Útočník Manchesteru United Cristiano Ronaldo reguje poté, co mu v utkání s Newcastlem nebyl uznán gól.

Článek

Na arbitry se obořil ihned po závěrečném hvizdu a stěžoval si především na neuznaný gól Cristiana Ronalda. Jeden z nejlepších fotbalistů všech dob však krátce po změně stran dostal míč do brány za hodně bizarních okolností.

Míč měl u nohy brankář Nick Pope, jenž se chystal rozehrát přímý kop. K balonu se však lstivě přibližoval právě Ronaldo, míč si pak bez jakéhokoliv odporu hostujícího brankáře uzmul, nikým neatakován s ním uháněl k prázdné bráně a z hranice velkého vápna skóroval.

Brankář Pope, jemuž k exekuci standardní situace předtím přikopl míč spoluhráč Fabian Schär, však ani nehnul brvou. Byl si jistý, že tahle trefa platit nebude. A tak se také stalo. Ronaldově euforické oslavě navzdory.

„Tohle se ani nedá komentovat. Každý to viděl. S rozhodčími jsem si to vyříkal. Viděli jste, co se na hřišti dělo," soptil Ten Hag, podle něhož šlo samozřejmě o regulérní gól. Kouč měl navíc za to, že se měly pískat také penalty po zákrocích na Ronalda a Jadona Sancha.

„Výkon rozhodčích nebudu ani komentovat," zopakoval Ten Hag.

Foto: David Klein, Reuters

Útočník Manchesteru United Cristiano Ronaldo prochází kolem kouče Erika ten Haga.

Jeho protějšek Eddie Howe však nepochyboval o tom, že Newcastle před Ronaldovou trefou přímý kop nerozehrál, a tudíž gól nebyl správně uznán.

„Pro mě to bylo jasné. Fabi (Schär) přímý kop nerozehrál, přenechal to Nickovi. Podle mě rozhodčí ještě nepískl, aby dal pokyn k znovuzahájení hry. Nick čekal na možnost standardku rozehrát, ale Cristiano Ronaldo mu míč sebral," pokračoval trenér Howe.

„Tohle by bylo velmi těžké spolknout, kdyby byl gól uznán," dodal.

Hvězdný Portugalec se tak střelecky neprosadil. A navíc nesl dost nelibě, když jej v 72. minutě vystřídal Marcus Rashford. „My ale musíme odehrát čtyři zápasy během deseti dnů. A obzvlášť u útočníků potřebuji, aby byli čerství, tak je musíme rotovat," vysvětloval ten Hag s odkazem na nabitý program týmu.

Reklama

Související témata: