Hlavní obsah

Šestaosmdesát vteřin fotbalové lekce. Podívejte se na úchvatnou souhru Manchesteru City

Manchester/Praha

Kdyby se tahle fotbalová lahůdka servírovala jako pětichodové menu v nějaké michelinské restauraci, nikdo by nemohl být na pochybách, že místní šéfkuchař ví, co dělá. Víkendové derby mezi domácím Manchesterem United a městským rivalem City (0:2) fotbalové „gastroporno“ nabízelo, a to především z kuchyně renomovaného kouče Citizens Josepa Guardioly. Důkazem budiž akce před druhou brankou City, při níž se během šestaosmdesáti vteřin dotkl míče celý tým hostů a která byla zakončena sladkou tečkou v podobě gólu Bernarda Silvy.

Foto: Craig Brough, Reuters

Trenér fotbalistů Manchesteru City Josep Guardiola uděluje pokyny svým svěřencům.

Článek

Ekipě trenéra Oleho Gunnara Solskjaera nastavili městští rivalové hodně nekompromisní zrcadlo. Fanoušci na Old Trafford byli nuceni sledovat, jak jejich tým nestíhá ve všech směrech. Držení míče? 67:33 pro City. Šestnáct střel hostů proti pěti domácích, dvakrát více přihrávek a dalo by se pokračovat.

To, že jsou úřadující mistři (nejen) po taktické stránce v současnosti úplně někde jinde, potvrdila i nádherná akce před druhým gólem zápasu. Pohledná sekvence 86 vteřin ze závěru první půle započala, když u středového kruhu ve snaze o rychlý protiútok odevzdal míč soupeři Ronaldo.

Pak už se rozjela zmiňovaná óda na fotbal, Rudí ďáblové jen ve zmaru honili protihráče, ti se ale přesnými pasy postupně propracovali až k vápnu domácích. S míčem se potkala celá jedenáctka, celkem šestadvacet doteků a na závěr po Cancelově centru propasíroval přes De Geu míč do brány Silva.

Propastný rozdíl v taktickém pojetí hry mezi oběma týmy už otevřel oči i těm, kteří nad sympatickým Solskjaerem doposud hůl nelámali. Trenér United dal v pondělí svým svěřencům týden volna, sám pak odletěl do Norska.

Reklama

Související témata: