Hlavní obsah

Škatulata v Premier League. Příchody hlásí Arsenal i Citizens

Aktualizováno

Fotbalový Arsenal získal polského reprezentačního obránce Jakuba Kiwiora z italské Spezie. Londýnský klub dnes oznámil, že s dvaadvacetiletým hráčem uzavřel dlouhodobou smlouvu, její přesnou délku ale nespecifikoval. Podle britských médií Arsenal za novou posilu zaplatí 20 milionů liber (asi 543,4 milionu korun).

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Jakub Kiwior na archivním snímku z tiskové konference v průběhu MS v Kataru.

Článek

"Je to všestranný mladý obránce, který ukázal obrovský potenciál a kvalitu ve Spezii v Serii A i na mezinárodní úrovni v dresu Polska," uvedl trenér Arsenalu Mikel Arteta v oficiálním prohlášení.

Kiwior působil ve Spezii od srpna 2021. V klubu odehrál 43 zápasů. S polskou reprezentací si zahrál na mistrovství světa v Kataru, kde tým kolem kanonýra Roberta Lewandowského došel do osmifinále.

Do Manchesteru City přijde mladý Argentinec

Manchester City získal za zhruba osm milionů liber (217 milionů korun) z Vélezu Sarsfield dvacetiletého argentinského záložníka Máxima Perronea. Rodák z Buenos Aires podepsal s úřadujícím mistrem anglické fotbalové ligy smlouvu do roku 2028.

Dvacetiletý Perrone debutoval za A tým Vélezu loni v březnu a zatím vstřelil tři branky a na dvě nahrál. K novému týmu se připojí v únoru po aktuálně probíhajícím jihoamerickém šampionátu fotbalistů do 20 let. V City se setká s krajanem Juliánem Álvarezem, mistrem světa, jenž klub posílil loni.

Tým trenéra Pepa Guardioly je v tabulce druhý pět bodů za Arsenalem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.