Hlavní obsah

Šokující přestup? O Ronalda má zájem i bývalý rival. Co návrat domů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fronta zájemců o služby hvězdného Cristiana Ronalda se každým dnem rozšiřuje. Podle španělských médií zbystřilo také Atlético Madrid, jehož kouč Diego Simeone by rád portugalského kanonýra k přestupu přesvědčil. Španělský velkoklub údajně již hráče kontaktoval, jak jsou námluvy žhavé, ukážou ale až následující dny či týdny.

Foto: Phil Noble, Reuters

Opustí Cristiano Ronaldo v létě Old Trafford...?

Článek

Jedna sezona a dost? Vypadá to, že čas Cristiana Ronalda v Manchesteru United se chýlí ke konci. Portugalec vzbudil poprask nedávným vyjádřením, podle kterého požádal vedení o odchod z klubu. Na tuto zprávu ihned zareagovala pozorná smečka evropských celků, kteří se snaží hvězdného Portugalce přesvědčit k příchodu. Podle informací španělských médií má zájem také Atlético Madrid.

Španělský velkoklub by se tak mohl postarat o senzační návrat hvězdného Ronalda zpět do LaLigy. Zpráva by zcela jistě nepotěšila fanoušky konkurenčního Realu Madrid, kde rodák z Madeiry strávil osm sezon a vyhrál celou řadu trofejí. Zájem Atlética však má jeden podstatný zádrhel, který je potřeba před vážnějšímu námluvami vyřešit.

Aby si třetí celek uplynulé sezony španělské nejvyšší soutěže zajistil Portugalcovy služby, bude nejprve muset některého z hráčů prodat. Údajně se hovoří o částce kolem 40 milionů dolarů. Nabízí se tak odchod navrátilce Álvara Moraty či argentinského šikovného křídelníka Ángela Correy. Pokud se tento úkol podaří splnit, mohl by se Ronaldův přestup ke konkurenčnímu celku stát přestupem léta. Zájmem se netají ani lodivod madridského celku Diego Simeone, který se chystá s hráčem promluvit.

To ale není zdaleka vše. K návratu domů volá portugalský Sporting Lisabon, jehož klubová televize v týdnu dokonce zveřejnila fotografii, na které byl Ronaldův automobil spatřen v blízkosti stadionu. Portugalec jakékoliv jednání popřel a na sociální síti to okomentoval stručně „lži". K situaci se vyjádřil také sportovní ředitel Hugo Viana.

„Myslím si, že teď není ten správný čas na návrat. Nemyslím si, že se to povede, ale člověk nikdy neví. Může si sám vybrat, kam půjde. Navíc má s United ještě rok smlouvu. Uvidíme, jak se rozhodne," vyjádřil se bývalý reprezentant.

Jednu nabídku na 30 milionů eur Ruďí dáblové před několika dny smetli ze stolu. Nejmenovaný saúdskoarabský celek k tomu nabízel Ronaldovi astronomických 250 milionů eur (v přepočtu 6,1 miliardy korun), nicméně nepochodil ani u samotného hráče.

Reklama

Související témata: