Hlavní obsah

West Ham se propadl mezi sestupující, Souček šel po hodině ze hřiště. Příště už musíme vyhrát, velí kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm posledních utkání v Premier League? Jeden jediný bod, pouze čtyři vstřelené branky a z toho plynoucí obavy o udržení v soutěži. West Hamu se v lize opět nepodařilo zvítězit, v důležitém záchranářském utkání na hřišti Wolverhamptonu padli Kladiváři 0:1 a klesli až na 18. pozici, která by na konci sezóny znamenala propad o soutěž níže. Po utkání, v němž odehrál Vladimír Coufal plnou porci minut a Tomáš Souček byl střídán po hodině, tak nálada v kabině klesla hluboko pod bod mrazu. „Jsme opravdu dole a chybí nám sebevědomí,“ přiznal bek Aaron Cresswell.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Tomáš Souček (vpravo) pouští na hřiště při utkání s Wolverhamptonem svého aspoluhráče z West Hamu Saida Benrahmu.

Článek

West Ham mohl přitom jít do klíčového zápasu povzbuzen středečním pohárovým vítězstvím nad Brentfordem (1:0), kterým se mu podařilo ukončit sérii sedmi soutěžních duelů bez výhry. Branka Daniela Podenceho z úvodu druhého dějství ale rozhodla o tom, že čekání Kladivářů na plný bodový zisk v Premier League bude ještě nějakou chvíli pokračovat.

„Byli jsme už i v horších situacích. Musíme dále bojovat, stále je před námi ještě polovina sezóny," burcoval po dalším neúspěchu Cresswell.

On i jeho spoluhráči sice po inkasovaném gólu zařadili vyšší rychlostní stupeň a opticky kontrolovali hru, výraznější množství příležitostí se jim ale vytvořit nepodařilo. Kladiváře musí další ztráta mrzet i z toho důvodu, že se jednalo o typické utkání „za šest bodů". Ještě před víkendem měli totiž na svého dnešního soupeře jednobodový náskok, porážka je ale odsunula do pásma sestupu. „Nejsme tam, kde bychom chtěli. Jediné, co mohu říci je, že příští týden už prostě musíme zvítězit," uvědomuje si kapitán Declan Rice.

A zatímco jeho i ostatní hráče West Hamu po utkání „ocenili" příznivci hlasitým bučením, jejich protivníci si tříbodový zisk pořádně užili. „Tohle byli opravdoví Vlci," přirovnal výkon ke zvířeti ve znaku klubu obránce Wolverhamptonu Max Kilman. „V tréninku jsme dřeli na sto procent a dnes se nám to vyplatilo," těšilo 25letého stopera.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články