Hlavní obsah

Souček s Coufalem jdou do akce. Kladiváře čeká na začátku sezony pořádná výzva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladiváři před sebou mají na začátku nového ročníku opravdovou výzvu. V nedělním zápase prvního kola anglické Premier League je totiž na domácím stadionu nečeká nikdo jiný, než obhájce ligového titulu Manchester City pod vedením španělského stratéga Pepa Guardioly. Do utkání jsou připraveni nastoupit oba našinci v dresu West Hamu, Tomáš Souček a Vladimír Coufal.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Tomáš Souček (vpravo) v akci během přípravného duelu s Lutonem.

Článek

Londýnský celek se ze sedmé pozice v minulé sezoně již podruhé za sebou kvalifikoval do pohárové Evropy, místo Evropské ligy bude ale soupeřit o soutěž níže, tedy v Konferenční lize. Svěřenci trenéra Davida Moyese mají zajisté v plánu letos bojovat o přední příčky v Premier League, hned na úvod ale vyzvou dost možná nejtěžšího možného soupeře v podobě Manchesteru City.

Důležitou roli v týmu by měli opět hrát oba našinci v barvách Kladivářů, tedy Vladimír Coufal i kapitán české reprezentace Tomáš Souček. Sobotní generálka proti RC Lens budiž důkazem, neboť Coufal i Souček nastoupili v základní sestavě a odehráli celý zápas, respektive 82 minut. V utkání nepadla branka ani na jedné straně, oba celky se tak rozešly smírně výsledkem 0:0.

„Bylo nám jasné, že se bude jednat o náročný zápas. Už z předzápasového rozboru jsme poznali jejich kvalitu na míči i v presinku. Navíc minulý týden porazili Inter Milán, takže to pro nás byla opravdu dobrá zkouška," komentoval pro klubový web mančaft soupeře Coufal, který také rozebral možnou změnu své role v sestavě, protože první polovinu utkání odehrál na tradiční pozici klasického beka a tu druhou jako halvbek v rozestavení se třemi obránci. „Nevidím v tom až takový rozdíl, protože se snažím hrát útočně i z pozice normálního krajního beka. Hrát na halvbekovi je možná trošku fyzicky náročnější, ale já si hlavně užívám pobyt na hřišti bez ohledu na to, kam mě kouč postaví."

Startuje Premier League i bundesliga. Co očekáváme od českých hráčů? Diskuse z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Druhý z Čechů ve West Hamu, Tomáš Souček, zůstal v kádru Moyese, ačkoliv se spekulovalo o jeho možném odchodu. Mezi zájemci měla být hned trojice anglických klubů – Aston Villa, Everton a Newcastle – a podle některých zdrojů i věhlasný Juventus Turín. Bývalý hráč Slavie či Liberce byl v přípravě nebývale gólově produktivní, trefil se dvakrát ve třech odehraných utkáních.

Proti Citizens, kteří se s Kladiváři porvou o body v neděli od 17:30 SELČ, se West Ham bude muset obejít poprvé od roku 2005 bez záložníka Marka Nobla. Ten odkroutil ve vínovém dresu 16 sezon, další už ale nepřidá, neboť se rozhodl ukončit hráčskou kariéru. Největšími letními posilami jsou pak 29letý francouzský brankář Alphonse Areola, dosud kmenový hráč PSG, který naposledy hostoval ve Fulhamu, a 23letý Ital Gianluca Scamacca. Ten vloni nasázel za Sassuolo v Serii A 16 branek a vysloužil si tak angažmá v dresu Kladivářů.

Reklama