Hlavní obsah

Souček s Coufalem ke kýžené výhře nepomohli, pásmo sestupu je blízko. Zoufale potřebujeme body, ví brankář West Hamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalistům West Hamu se sice po pěti porážkách v řadě konečně podařilo bodovat, optimismus ale zdaleka není na místě. Středeční remíza 2:2 proti Leeds United totiž stále drží značně ambiciózní celek daleko za očekáváními. Kladiváři, v jejichž základní sestavě tentokrát nechyběli ani Vladimír Coufal s Tomášem Součkem, momentálně okupují 17. příčku Premier League a od sestupových pozic je tak dělí pouhý bod. „S remízou nejsme spokojeni, snad nám ale pomůže k většímu sebevědomí,“ doufal brankář Lukasz Fabianski.

Foto: Carl Recine, Reuters

Tomáš Souček posílá hlavou balon do branky Leedsu, gól ale kvůli ofsajdu neplatil.

Článek

Ten svému celku nerozhodný výsledek doslova zachránil v poslední minutě nastavení, když skvělým zásahem zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Rodriga. „Myslím, že ten zákrok byl důležitý pro celé mužstvo, protože znamenal přerušení naší ostudné série porážek," těšilo polského gólmana. „Snažili jsme se vydat ze všech sil a ukázat kuráž, což se nám podařilo. Pevně věřím, že na tom budeme stavět i v příštích zápasech," dodala jednička Londýňanů mezi třemi tyčemi.

Pod palbou kritiky hlavně ze strany fanoušků zůstává trenér West Hamu David Moyes, který si ale i tak snaží zachovat podobně pozitivní pohled na věc, jako po poslední prohře s Brentfordem, kdy své svěřence dokonce i přes hlasité bučení diváků přímo na stadionu chválil. „Mám pocit, že dnes jsme klidně mohli vyhrát. Soupeři jsme darovali laciné góly, ale celkově jsem spokojený," prohlásil skotský kouč.

Sounáležitost s Moyesovou nezáviděníhodnou situací ukázal na pozápasové tiskové konferenci i trenér soupeře, který ocenil hlavně dlouhodobou práci manažera West Hamu. „David Moyes je muž, kterého respektuji a sleduji již dlouho. Hrát proti týmu, který vede, je vždy pořádně vzrušující výzvou," pravil na adresu 59letého kouče Jesse March.

Ani jeho slova ale nemění nic na tom, že se West Ham, který před začátkem ročníku pošilhával po pohárových umístěních, nachází v pořádné šlamastyce. „V naší situaci je evidentní, že zoufale potřebujeme body," uzavřel smířeně Fabianski.

Reklama