Hlavní obsah

Střelecká impotence, jakou v Anglii dlouho nepamatují. Crystal Palace pálí jen mimo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez vstřelených gólů se nevyhrává, jenže fotbalisty Crystal Palace aktuálně tíží ještě větší problém. S nadsázkou se dá říct, že proti aktuálně dvanáctému celku Premier League si mohou gólmani soupeře odejít během zápasu na kafíčko a nic se nestane. Svěřenci kouče Patricka Vieiry totiž v posledních třech zápasech nevystřelili ani jednou na bránu a v nabité tabulce anglické nejvyšší soutěže jsou nebezpečně blízko sestupovým pozicím.

Foto: Reuters

Ani útočník Wifried Zaha aktuálně ofenzívě Crystal Palace příliš nepomáhá.

Článek

„Být v jejich roli, střílel bych od půlící čáry, jen aby statistiku změnil," glosoval o víkendu pro Sky Sports bývalý útočník Daniel Sturridge. Zatím poslední pokus na bránu soupeře se u Crystal Palace datuje k 76. minutě duelu proti Brentfordu 18. února.

Následně se fotbalisté klubu z jihovýchodní části Londýna k zakončení mezi tři tyče nedostali proti Liverpoolu (0:0), Aston Ville (0:1) a naposledy i Manchesteru City (0:1). Takovou sérii Premier League nepamatuje od sezony 2003/2004.

„Je to velmi těžké, nemáte sebevědomí a fanoušci vše bedlivě pozorují. Ať jsou v Crystal Palace nabuzení, pozitivní a zkusí cokoliv změnit. Střely na bránu stejně potřebujeme, jinak gól nedáte," radí Sturridge, bývalý anglický reprezentant a útočník Liverpoolu či Chelsea.

V Crystal Palace přitom disponují možná až nadstandardními útočnými borci. Hlavní zbraní je osvědčený kanonýr Wilfried Zaha, kterého doplňují Odsonne Edouard, Eberechi Eze nebo Michael Olise.

„Jde o vzájemnou chemii. Eze, Zaha i Olise jsou technicky velmi dobře vybavení fotbalisté. Očekává se, že si dokážou vytvořit velké množství šancí. Je teď hodně na trenérech, aby dokázali ve svěřencích najít to pravé," má jasno Sturridge. „Mají spoustu kvalitních driblérů, ale možná ne typického zakončovatele. Začínám se o Palace bát," dodává někdejší útočník s více než 300 starty za Arsenal Paul Merson.

Není však řeč pouze posledních třech duelech. Crystal Palace čeká na výhru od 31. prosince, tedy už jedenáct soutěžních duelů, z toho deset ligových. Od začátku nového roku není v Premier League horšího týmu, což se logicky výrazně podepisuje na situaci v tabulce.

Dvanácté místo z dvaceti účastníků není na první pohled tak dramatické, na sestupové pozice má však Crystal Palace náskok pouhých tří bodů. „Vše je o tom, jestli držíte spolu. Každý zápas, každý týden, každý den. A ano, v Crystal Palace držíme pohromadě. Brzy přijdou další možnosti, jak získat body," burcuje gólman Vicente Guaita.

Los ale není jednoduchý. Orli cestují ve středu na půdu Brightonu, při pohledu na bilanci z posledních deseti utkání čtvrtého nejlepšího týmu soutěže. O víkendu je pak přivítá lídr Premier League Arsenal.

Reklama