Hlavní obsah

Trenérské eso umlčuje bývalou manželku. Za jeho koncem v Chelsea stojí záhadné osobní důvody

Německý fotbalový trenér Thomas Tuchel je od září loňského roku bez angažmá. Vedení fotbalové Chelsea tehdy jeho rok a devět měsíců dlouhé působení na Stamford Bridge vcelku překvapivě ukončilo. Za vyhazovem vítěze Ligy mistrů s Blues z ročníku 2020/21 měly podle oficiálních vyjádření stát špatné výsledky a názorový rozkol s novým majitelem, americkým miliardářem Toddem Boehlym. Realita ale může být pikantnější. Předmětem jednání okresního soudu v Mnichově se totiž nyní stal e-mail, který pravé důvody Tuchelova konce odhaluje a jehož autorem je koučova bývalá manželka Sissi Tuchelová.

Foto: Profimedia.cz

Německý trenér Thomas Tuchel ještě jako šéf lavičky londýnské Chelsea. (archivní foto)

Článek

Tuchel se se svou 51letou manželkou Sissi rozvedl loni po 13 letech sňatku. Jeho novou partnerkou se stala o šestnáct let mladší Natalia Maxová z Brazílie. Německý kouč se nyní domáhá toho, aby jeho bývalá manželka Sissi z příkazu Mnichovského okresního soudu nemohla šířit e-mail obsahující informace týkající se jeho konce v klubu.

Mnichovské slyšení se konalo za zavřenými dveřmi, protože se dle vyjádření předsedy soudního senátu dotýká vysoce osobní oblasti života a pravdivost prohlášení jsou navíc sporná.

Podle německého deníku Bild mají za Tuchelovým koncem v londýnském klubu stát osobní důvody. Ty neměly být v kabině Blues žádným tajemstvím a u fotbalistů podrývaly trenérovu autoritu.

Důvody pro Tuchelovo vyhození z Chelsea byly Sissi Tuchelové sděleny v září loňského roku, tehdy ještě jako jeho ženě, telefonicky od zástupců klubu.

Podle britského deníku The Independent měl být Tuchelův rozpad manželství a jeho vztah s mladší přítelkyní horkým tématem debat v kabině. Hráčům měla také vadit trenérova povaha, jeho nevyzpytatelné chování a jeho soukromý život měl být častým tématem drbů mezi hráči.

Novináři deníku Bild uvedli, že z právních důvodů nemohli zveřejnit konkrétní znění některých tvrzení ze zmiňovaného e-mailu. Ani Tuchel, který se slyšení nezúčastnil, ani jeho bývalá manželka se k výsledku soudního jednání nechtěli vyjádřit.

Tuchel je od loňského vyhazovu z Chelsea bez angažmá, spekuluje se ale o jeho návratu do Premier League. Nejčastěji se v souvislosti s jeho osobou mluví o Tottenhamu Hotspurs, kde by mohl německý trenér nahradit Itala Antonia Conteho.

Reklama

Související témata: