Hlavní obsah

Suárez se topil v slzách. Liverpool totálně nezvládl koncovku a sen o titulu je v troskách

Londýn

Z pocitů neohrozitelné euforie k naprostému zoufalství se nechtěně propracovali fotbalisté Liverpoolu během devíti minut v závěru ligového utkání proti Crystalu Palace. V rozmezí 79. a 88. minuty totiž prohospodařili náskok 3:0 a dá se říct, že i celosezónní dřinu a snění o mistrovském titulu, na který čekají na Anfield Road dlouhých čtyřiadvacet let. A po pondělní remíze 3:3 i v Liverpoolu přiznávají, že se ho nedočkají ani letos.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Liverpoolský Luis Suárez skrývá slzy po utkání s Crystal Palace.

Článek

Hvězda Reds i celé Premier League Luis Suárez se utápěl v slzách, zatímco jásající fanoušci domácích Palace posměšně pokřikovali na svého soupeře: „Tři nula a stejně jste to pos....." Kruté, sprosté, ale naprosto pravdivé.

Liverpool si prožil v opačném gardu to, co se jemu povedlo před devíti lety ve finále Ligy mistrů v Istanbulu proti AC Milán, jehož tříbrankový náskok smazal anglický tým během šesti minut a s Vladimírem Šmicrem a Milanem Barošem v sestavě nakonec dobyl ušatý pohár.

Manchesetr City má cestu umetenou

Reds se sice i po pondělní remíze posunuli do čela tabulky, jenže druhý Manchester City ztrácí jen jeden bod a bude hrát ještě dvě utkání, zatímco Liverpool už jen jedno.

„Manchester City je teď jasným favoritem. Dnes jsme potřebovali jednoznačně vyhrát, potřebovali jsme udržet na City tlak. Oni ale teď mají dva zápasy doma. Myslím si, že City si to už pohlídají a budou mistři," přiznal kouč Liverpoolu Brendan Rodgers.

Zápas se přitom pro jeho svěřence vyvíjel skvěle. Joe Allen, Daniel Sturridge a Luis Suárez zařídili třígólové vedení a až do samého závěru nic nenasvědčovalo tomu, že by se po konečném hvizdu neměli radovat z vítězství.

„Pro nás je to obrovské zklamání. Osmasedmdesát minut jsme byli vynikající, udělali jsme všechno přesně tak, jak jsme si přáli. Měli jsme jistou defenzivu, kontrolovali jsme míč a vedli o tři góly. Nechali jsme se ale unést, chtěli jsme přidat další góly a rozbili jsme si tím defenzivní strukturu," popsal příčiny krachu kouč hostů.

„Chtěli jsme si vylepšit celkové skóre, jenže dnes to bylo především o vítězství. A to jsme nezvládli. Hráči jsou zničení. Tahle remíze znamená vlastně porážku. Ale i tak jsem na tým hrdý za to, co celou sezónu předváděl. Dali jsme už 99 gólů, přitom než jsem k mužstvu přišel, dalo jich jen 47 za sezónu. Tohle nicméně nijak neotupí bolest, kterou teď prožíváme," dodal Rodgers.

Který tým získá v anglické Premier League titul?
Liverpool
17,8 %
Manchester City
65,9 %
Chelsea
16,3 %
Celkem hlasovalo 13222 čtenářů.

Reklama

Související témata: