Hlavní obsah

Tak si jdi! Ten Hag změnil názor a nechá Ronalda jít

Hráči Manchesteru United za sebou mají katastrofální vstup do sezony. Pod novým koučem Erikem ten Hagem prohráli obě ligová utkání. Na úvod nestačili na Brighton 1:2 a v sobotu schytali debakl 4:0 od Brentfordu. Nic na tom nezměnila ani přítomnost hvězdného Cristiana Ronalda, nad jehož působením na Old Trafford stále visí otazník. Kouč nyní údajně otočil a nechal by ho jít.

Foto: David Klein, Reuters

Cristiano Ronaldo během výprasku v Brentfordu.

Článek

U Rudých ďáblů momentálně panuje hodně vypjatá atmosféra. Jejich největší hvězda, Cristiano Ronaldo, na začátku léta požádal klub o možnost odejít. Nemohl se smířit s tím, že si letos nezahraje Ligu mistrů. United, včetně kouče Tena Haga, ho však nechtěli pustit. Teď se však zdá, že přišel zvrat.

A roli v tom mohou hrát i nepovedené zápasy na úvod sezony. Nizozemský kouč se stal první trenérem za posledních 101 let, který prohrál první dva zápasy v nové sezoně. Ronalda je nyní ochoten nechat jít, což zdůvodnil jeho obtížnou integrací zpět do týmu poté, co z rodinných důvodů vynechal většinu předsezonní přípravy.

Zdroj blízký klubu tvrdí, že od té doby sedmatřicetiletý Portugalec obědvá během tréninků sám, stranou od ostatních spoluhráčů, nebo má výhrady k taktice Ten Haga. Deník Daily Mail uvádí, že Ronaldovo rozpoložení má negativní vliv na celý tým.

Klub však tvrdí, že jejich kanonýr zůstává. Deník The Athletic si ale trvá na svém – United budou o prodeji uvažovat, pokud se jim podaří doplnit kádr kvalitními útočníky. Už teď prý přes prostředníky kontaktovali útočníka PSG Maura Icardiho.

Reklama