Hlavní obsah

Teď už můžeme mluvit o titulu! připouští kouč City před nedělním duelem roku

Více než hodinu se střelecky trápili, pak ale rozpoutali k radosti zaplněného Etihad Stadium střeleckou kanonádu. Fotbalisté Manchesteru City si v dohrávce 29. kola Premier League poradili doma s Aston Villou 4:0 a jsou blízko blizoučko k mistrovskému titulu, z něhož by se radovali po dvou letech.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Edin Džeko jásá, Manchester City má mistrovský titul na dosah.

Článek

Citizens zužitkovali převahu až v 64. minutě zásluhou Džeka. Bosenský útočník pak o chvíli později uklidnil domácí druhou trefou a výsledek ještě v závěru pojistili Jovetić s Tourém.

"Jsem velmi šťastný, protože tým hrál celý večer velmi dobře. V první půli jsme drželi míč a trpělivě hledali volný prostor. Bylo jen otázkou času, kdy dáme gól. Díky osobnosti a charakteru mužstva jsme tento zápas vyhráli," liboval si chilský kouč ve službách Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Jeho svěřenci mají před posledním 38. kolem v tabulce dvoubodový náskok před svým pronásledovatelem z Liverpoolu. Navíc výrazně lepší skóre, které by v případně bodové shody rozhodovalo. Třetí Chelsea už do boje o titul zasáhnout nemůže.

Karty jsou tedy rozdané jasně: Pokud City v neděli před vlastními fanoušky uhrají s West Hamem alespoň bod, mohou začít slavit.

"Teď už můžeme mluvit o titulu, protože víme, že pokud vyhrajeme příští zápas, budeme mistři. Dříve jsme v takové pozici nebyli," řekl Pellegrini po duelu s Aston Villou.

Nastříleli už 100 gólů

Citizens dosud jako jediní v této sezóně anglické ligy pokořili hranici 100 nastřílených gólů. Šedesátiletého Chilana tento fakt pochopitelně těší. "Je důležité, abychom vyhráli. Nejen kvůli titulu, ale i kvůli tomu, jakým způsobem bychom ho vyhráli. Předvádíme styl hry, který je pro diváky atraktivní. Střílíme hodně branek," těší kouče City.

"Je mnoho cest, jak vyhrát titul. Já ale vyznávám útočný fotbal. Má pro mě stejný význam jako zisk titulu," přiznává Pellegrini pro oficiální internetové stránky klubu.

Fanoušci City už chystají mistrovské oslavy, kanonýr Džeko však ještě brzdí předčasnou euforii. Mluví z něj zkušenosti, vždyť Citizens v roce 2012 o titul v posledním kole málem přišli. Ve svém hájemství prohrávali s Queens Park Rangers 1:2, v tu chvíli by trofej připadla konkurenčním United. V infarktové koncovce ale City nakonec překlopili výsledek na svou stranu. Brankami v druhé a čtvrté minutě nastavení zajistili titul právě Džeko a Sergio Agüero.

"Všechno je ve fotbale možné. To jsme zažili před dvěma roky, kdy si všichni mysleli, že nad QPR lehce zvítězíme," uvedl Džeko.

Který tým získá v anglické Premier League titul?
Manchester City
80,8 %
Liverpool
19,2 %
Celkem hlasovalo 7589 čtenářů.

Reklama