Hlavní obsah

Tohle přehnal. Guardiola nechtěně zaútočil na lavičku soupeře, hned se za to omluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Manchesteru City ve středeční dohrávce Premier League vyhráli na hřišti Leedsu 3:1 a v anglické lize stáhli náskok vedoucího Arsenalu znovu na pět bodů. Utkání nabídlo i jeden kuriózní moment. Po neproměněné šanci v závěru duelu předvedl pořádný výbuch emocí trenér Cityzens Josep Guardiola. Jednapadesátiletý Španěl při něm vší silou nakopl láhev ležící na trávníku a ta ve veliké rychlosti doletěla až na lavičku Leedsu. Guardiola si svůj přešlap záhy uvědomil a soupeři se běžel omluvit.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Trenér Manchesteru City Josep Guardila reaguje na dění na hřišti během utkání 17. kola Premier League v Leedsu.

Článek
Fotogalerie

Frustrace z nepovedeného výkonu a nepříznivého vývoje utkání? Omyl. Družina Kevina de Bruyneho a spol. si v 83. minutě na Elland Road vcelku bezpečně kráčela pro tři body.

Ale ani dvougólový náskok, na němž se dvěma trefami podílel norský kanonýr Erling Haaland, Guardilovi k pohodě nestačil. Španělský trenér přehnaně zareagoval na promarněnou šanci vlastních svěřenců.

Guardiola si frustraci vybil kopem do nejbližšího předmětu. V láhvi svištící až na střídačku domácích zlý úmysl nebyl, úspěšný kouč si ale hned uvědomil, že to se svou hloupou klukovinou přehnal, a lavičce Leedsu se s hlavou v dlaních běžel omlouvat.

City si pro vítězství 3:1 nakonec dokráčelo. Obhájci trofeje tak i po 17. kole ztrácí na vedoucí Arsenal pět bodů. Na silvestrovský den čeká Haalanada a spol. domácí utkání s Evertonem, Arsenal o uhájení náskoku zabojuje v Brightonu.

Reklama

Související témata: