Hlavní obsah

Trenér Chelsea Sarri: Higuaín ještě nepřivykl anglické lize. Potřebuje čas, ten my ale nemáme

Praha

Útočník Gonzalo Higuaín má podle trenéra fotbalistů Chelsea Maurizia Sarriho problém s adaptací v anglické lize. Kouč soupeře pražské Slavie ve čtvrtfinále Evropské ligy od argentinského kanonýra potřebuje, aby v závěru sezony zabral a dostal se do formy.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Gonzalo Higuaín má podle trenéra fotbalistů Chelsea Maurizia Sarriho problém s adaptací v anglické lize

Článek

Higuaín přišel do Chelsea v lednu z Juventusu Turín na půlroční hostování, ale v londýnském celku zatím nenaplňuje vysoká očekávání. Již bývalý argentinský reprezentant vstřelil pouhé tři góly v 11 soutěžních zápasech. Navíc se trefil jen proti outsiderům Huddersfieldu a Fulhamu.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Gonzalo Higuaín si na anglickou ligu těžko zvyká

"Řekl mi, že je to pro něj v Anglii těžké, protože jsou tady opravdu silní a důrazní obránci. I rozhodčí jsou jiní než v Itálii, takže zažívá jiný fotbal. Hlavně pro útočníky a brankáře je to tady složité," řekl Sarri v rozhovoru pro Sky Sports.

Italský kouč si vybral Higuaína na základě úspěšné spolupráce z Neapole, především výtečné sezony 2015/16, kdy jednatřicetiletý fotbalista nasázel rekordních 36 ligových gólů.

Sarri: Higuaín potřebuje čas

"Myslím, že potřebuje čas, my však čas nemáme. Takže od něj potřebujeme, aby byl v závěrečných dvou měsících v top formě," upozornil Sarri, jehož svěřenci jsou po 31 kolech Premier League na šestém místě tabulky, ale na čtvrtý Tottenham ztrácejí pouze bod.

Sarri zatím neví, jestli Higuaín i po sezoně zůstane v Chelsea. Anglický klub totiž dostal od Mezinárodní fotbalové federace FIFA roční zákaz přestupů za porušení pravidel o uzavírání smluv s mladými hráči. "Blues" se budou proti trestu bránit 11. dubna před odvolací komisí FIFA.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Gonzalo Higuaín zatím v Chelsea marně

"Teď je důležité pouze to, aby se Gonzalovi povedly závěrečné dva měsíce. Ale opravdu pro něj není snadné si zvyknout na anglickou ligu," uzavřel šedesátiletý trenér.

Slavia přivítá Chelsea v úvodním čtvrtfinále EL příští čtvrtek 11. dubna, odveta na Stamford Bridge je na programu o týden později.

Reklama

Související témata: