Hlavní obsah

Trenér Manchesteru United Ten Hag netušil, že Ronaldo chce z klubu odejít

Trenér fotbalistů Manchesteru United Erik ten Hag netušil, že Cristiano Ronaldo chce z klubu odejít. Dozvěděl se to až poté, co portugalská hvězda kouče i vedení celku ostře zkritizovala v televizním rozhovoru.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Trenér Manchesteru United Erik ten Hag.

Článek

Pětinásobný držitel Zlatého míče v listopadovém rozhovoru pro stanici TalkTV mimo jiné prohlásil, že se cítí klubem zrazen a uvedl, že k nizozemskému trenérovi nechová žádný respekt.

Uvedl také, že k předčasnému odchodu ze zápasu s Tottenhamem, do kterého odmítl nastoupit jako náhradník a byl za to posléze krátce vyřazen z kádru, byl Ten Hagem vyprovokován. Posléze se s klubem dohodl na ukončení smlouvy.

"V rozhovoru poprvé řekl, že chce odejít. A to klub nemohl jen tak přijmout. Ronaldo věděl, že přijdou nějaké následky. Před tím mi nikdy neřekl, že chce odejít," citovala agentura Reuters Ten Haga.

Ronaldo v United působil už v letech 2003 až 2009, kdy s ním získal tři tituly a vyhrál Ligu mistrů. Poté nastupoval za Real Madrid nebo Juventus a do Manchesteru se vrátil loni v srpnu. Nešlo však o příliš vydařený comeback.

"Řešili jsme to spolu už v létě. Přišel za mnou a řekl, že do týdne mi oznámí, jestli chce zůstat. A poté přišel a řekl, že chce zůstat," přidal Ten Hag s tím, že by si přál, aby Ronaldo na Old Trafford setrval.

"Rád pracuji s nejlepšími hráči, protože oni rozhodují zápasy a pomáhají k trofejím. Od začátku až doteď jsem chtěl, aby Ronaldo zůstal a dělal jsem všechno pro to, aby byl v týmu, protože oceňuji jeho kvalitu," prohlásil.

Ronaldo, kterého dnes na mistrovství světa v Kataru čeká čtvrtfinále, si nové angažmá zatím nenašel. Spekulovalo se o dohodě s celkem an-Nasr ze Saúdské Arábie, který mu nabízel 200 milionů eur za sezonu, sedmatřicetiletý kanonýr to však popřel.

Reklama

Související témata: