Hlavní obsah

Chelsea - Liverpool 0:0, pen. 5:6Triumf pro Liverpool! Finálové drama Anglického poháru rozhodly penalty

Fotbalisté Liverpoolu po 16 letech ovládli Anglický pohár. Po remíze 0:0 udolali Chelsea ve finále ve Wembley v penaltovém rozstřelu 6:5, v sedmé sérii rozhodl obránce Kostas Tsimikas. "Reds" získali druhou trofej v sezoně, v únoru porazili stejného soupeře rovněž po pokutových kopech ve finále Ligového poháru.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu po 16 letech ovládli Anglický pohár.

Článek

Liverpool ztratil už po půlhodině nejlepšího střelce Salaha, který musel se zraněním vystřídat. Velké šance ale přišly až po změně stran. Nejprve Alonsův přímý kop z úhlu skončil na břevně a v závěru normální hrací doby trefili tyč i na druhé straně Díaz s Robertsonem.

Branku nepřineslo ani prodloužení, a tak i čtvrtý vzájemný duel v sezoně skončil remízou. Trenér Chelsea Tuchel tentokrát nevystřídal před rozstřelem stejně jako v Ligovém poháru gólmana Mendyho za náhradníka Arrizabalagu. Jiný muž stál i v brance Liverpoolu, místo Kellehera tentokrát odchytala souboj o trofej jednička Alisson.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu se radují ze zisku Anglického poháru

Jako první minul ve druhé sérii Azpilicueta, jehož pokus skončil na tyči, a tak mohl za stavu 4:3 rozhodnout Mané. Senegalský kanonýr úspěšně zakončil rozstřel ve finále afrického Poháru národů i v play off o postup na mistrovství světa proti Egyptu, na svého reprezentačního kolegu Mendyho ale nevyzrál. Fatální tak bylo až Mountovo selhání v sedmé sérii, po kterém se Tsimikas nezmýlil.

"Blues" prohráli třetí finále FA Cupu v řadě, loni nestačili na Leicester a předloni na Arsenal. Liverpool ovládl oba anglické poháry v jedné sezoně poprvé od ročníku 2000/01, kdy u toho byla i česká dvojice Vladimír Šmicer, Patrik Berger.

Jürgen Klopp zkompletoval svou "ostrovní" sbírku trofejí a jako druhý trenér v historii po legendárním Alexi Fergusonovi vyhrál s jedním klubem Anglický pohár, Ligový pohár, Premier League i Ligu mistrů.

Finále fotbalového Anglického poháru v Londýně:
Chelsea - Liverpool 0:0 po prodl., 5:6 na pen.

Reklama

Související témata: