Hlavní obsah

Manchester Utd. - Chelsea 4:1Manchester United si poradil s Chelsea a zajistil si Ligu mistrů

Fotbalisté Manchesteru United v dohrávce 32. kola anglické ligy porazili doma 4:1 Chelsea a po dvou letech znovu postoupili do Ligy mistrů. Rudí ďáblové se posunuli na třetí místo o dva body před Newcastle a i v případě porážky v závěrečném kole už se nepropadnou níž než na čtvrtou pozici. O šanci na milionářskou soutěž přišel pátý Liverpool, který čeká v příští sezoně Evropská liga.

Foto: Molly Darlington, Reuters

V souboji (zleva) Aaron Wan-Bissaka z Manchesteru United a Christian Pulisic z Chelsea.

Článek

Manchester poslal do vedení v šesté minutě záložník Casemiro, jenž rozhodl sobotní duel v Bournemouthu (1:0). Ještě do pauzy se prosadil Martial, v 73. minutě přidal třetí zásah z penalty Fernandes a záhy vstřelil 30. soutěžní trefu v sezoně nejlepší střelec týmu Rashford. Chelsea zkorigovala skóre v 89. minutě zásluhou Félixe. United zdolali Blues po více než třech letech a šesti zápasech. Doma v lize uspěli popáté v řadě.

Dvanáctá Chelsea prohloubila výsledkovou krizi, z posledních 13 soutěžních utkání vyhrála jediné. Kouč Lampard ve čtvrtek nasadil nejmladší zahajovací sestavu v klubové historii s průměrným věkem 23 let a 238 dní. Zároveň jako teprve třetí trenér v Premier League poslal od začátku na hřiště devět hráčů mladších 24 let.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Manchester United - Chelsea 4:1 (6. Casemiro, 45.+6 Martial, 73. Fernandes z pen., 78. Rashford - 89. Félix).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články