Hlavní obsah

Útočník Toney se po vyrovnání proti Arsenalu stal terčem rasistických urážek

Fotbalový útočník Ivan Toney z Brentfordu se stal na sociálních sítích terčem rasistických urážek poté, co v sobotním utkání gólem zařídil remízu 1:1 s lídrem anglické ligy Arsenalem. Za hráče se postavily oba kluby.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Útočník Ivan Toney z Brentfordu se stal na sociálních sítích terčem rasistických urážek.

Článek

"Bezprostředně po zápase proti Arsenalu dostal Ivan Toney záplavu urážlivých a rasistických zpráv na svůj instagramový účet. Jsme znechucení a smutní z toho, že Ivan musí něčemu takovému zase čelit," uvedli v neděli představitelé Brentfordu. Šestadvacetiletý fotbalista tmavé pleti byl terčem podobného útoku po říjnovém vítězství nad Brightonem.

Arsenal uvedl, že se bude společně s Brentfordem snažit identifikovat viníky. "Stojíme za Ivanem Toneym. V Arsenalu odsuzujeme všechny formy diskriminace a zastáváme přístup nulové tolerance. Podnikneme co nejpřísnější možné kroky proti všem, které dokážeme identifikovat coby odesílatele nenávistných zpráv," sdělili zástupci Kanonýrů.

Toney vyrovnal na 1:1 hlavičkou v 74. minutě. Trenér Arsenalu Mikel Arteta po zápase tvrdil, že branka neměla kvůli ofsajdu platit, a komise rozhodčích PGMOL v neděli uznala, že gól byl uznán chybně.

Reklama