Hlavní obsah

V Premier League jde ve všech zápasech o něco, těší se Bednář z WBA

PRAHA

O víkendu vsítil český fotbalový útočník Roman Bednář již svou jedenáctou branku v dresu druholigového anglického West Bromwich Albion, a znovu tím poslal signál defenzivním hráčům z Premier League, že se na něj už mohou těšit. Tam totiž bude český forvard střílet góly už v příští sezóně, neboť Baggies si před týdnem vybojovali postup. „Těším se na všechny zápasy v nejvyšší lize,“ prozradil Bednář.

Foto: Sport.cz

Roman Bednář v klubových barvách West Bromwich Albion

Článek

Svou střeleckou formu před koncem sezóny druhé nejvyšší soutěže důrazný český útočník znovu potvrdil, když se jednou brankou podílel na výhře 2:0 nad exligovým Middlesbrough. Pomalu ale jistě už se může těšit, jak si bude vychutnávat vstřelené góly v soutěži nejvyšší.

„Nevím, na jaký zápas se v Premier League těším nejvíc, protože každý zápas tam je významný,“ řekl pro server Mercury Bednář. „V týmu máme některé hráče opravdu talentované. Já sám se chci postavit těm nejlepším hráčům, abych si dokázal, že na takovou úroveň mám,“ řekl sedmadvacetiletý forvard.

Výkonů důrazného útočníka si nemohli nevšimnout v realizačním týmu české reprezentace. Trenér národního týmu Michal Bílek se nechal slyšet, že přemýšlel nad nominací Bednáře na blížící se přípravný turnaj do USA. Jeho reprezentační návrat se ale s největší pravděpodobností bude muset odložit, neboť opěvovaný střelec musí po sezóně na operaci kýly.

S góly přijde nominace

„Reprezentační trenér mi skutečně prozradil, že se mnou počítá,“ přiznal Bednář. „Byl jsem povolán na Skotsko, načež mi řekli, že se mnou počítají v létě na turnaj do New Yorku. Čeká mě ale operace kýly, tak nevím, jestli se do té doby zvládnu uzdravit. Mám za to, že pokud budu pravidelně hrát a střílet góly, šanci dostanu,“ myslí si Bednář, jenž z nominace na poslední přípravu se Skoty vypadl vinou zranění.

„Na jedné straně mi dělali operaci už před dvě lety. Teď přijde na řadu ta na druhé straně. Nejde o nic vážného, přesto to ale musím podstoupit, protože už je to nesnesitelné. Zvětšuje se to každým dnem,“ dodal na závěr Bednář.

Reklama

Související témata: