Hlavní obsah

V Součkových stopách! Svitková míří do West Hamu

Praha

Trojnásobná nejlepší česká fotbalistka roku Kateřina Svitková bude hrát za West Ham United, kam zamířila z pražské Slavie stejně jako Tomáš Souček.

Foto: Pavel Jiřík ml.

Kateřina Svitková míří do West Hamu

Článek

Trojnásobná nejlepší česká fotbalistka roku Kateřina Svitková bude hrát za West Ham United. Do londýnského klubu zamířila z pražské Slavie stejně jako Tomáš Souček, který je v týmu "Kladivářů" od ledna na hostování.

"Jsem nadšená, že jdu do West Hamu. Je to velký klub s velkou historií v krásném městě. Doufám, že týmu pomohu dosáhnout jeho cílů a bude se nám dařit," uvedla Svitková na klubovém webu.

Čtyřiadvacetiletá záložnice si vyzkouší první zahraniční angažmá. Předchozích sedm let strávila ve Slavii, s kterou získala čtyři mistrovské tituly a dvakrát se stala nejlepší ligovou střelkyní.

Trenér West Hamu Matt Beard uvedl, že Svitkovou sledoval delší dobu. "Na spolupráci s Kateřinou se těším. Její bilance ve Slavii a národním týmu mluví sama za sebe. Už v mladém věku se ukazovala jako klíčová hráčka v klubu i reprezentaci, podle mě pro nás bude skvělou posilou. Vytváří šanci i dává góly, má fantastickou pracovní morálku," chválil kouč vítězku české ankety Fotbalistka roku 2015, 2018 a 2019, jehož tým skončil v nedohraném ročníku anglické ligy osmý.

Reklama