Hlavní obsah

V United to vře. Polovina kabiny jde proti Ten Hagovi!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trápící se Manchester United prohrál v této sezoně už 10 zápasů v rámci všech soutěží. Naposledy padl v sobotu po špatném výkonu v Newcastlu. Víc než bídná podzimní bilance Rudých ďáblů se ale nyní na Ostrovech řeší rozkol v jejich kabině. Podle britského serveru Sky Sports trenér Erik ten Hag ztrácí podporu zevnitř.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Antony z Manchesteru United při zápase s Galatasaray.

Článek

Údajně až polovina hráčů je rozčarována metodami nizozemského kouče a zacházením s 23letým křídelníkem Jadonem Sanchem. „Někteří hráči jsou zmatení z toho, co se děje. Ten Hag ztratil už polovinu kabiny. Hodně hráčů je nespokojených se stylem hry. Mají také pocit, že trénují moc tvrdě, že na tréninku příliš běhají a v zápasech jim chybí síly,“ cituje Sky Sports zdroj blízký kabině United.

Možná na tom něco je. Tým United v této sezoně Premier League naběhal za zápas průměrně 110,8 km, což ho řadí na 12. místo. Proti Newcastlu dokonce jen 103,4 km. Pouze ve 20 soutěžních utkáních z posledních 280 uběhli Rudí Ďáblové méně.

Zkušenější fotbalisté se dokonce za ten Hagem vypravili do jeho kanceláře. Mluvili s ním o svých předchozích zkušenostech z působení ve velkých klubech. Sdělili mu, že by měl být trochu citlivější.

„Několik hráčů je také nešťastných z toho, jak je zacházeno s Jadonem Sanchem,“ uvádí zdroj Sky Sports. Anglický křídelník je od srpna mimo A-tým, kdy na sociálních sítích prohlásil, že se cítí obětním beránkem ten Haga. Spor zamrzl, jelikož se hráč odmítl kouči omluvit. „Trénuje s mladíky v rezervě, při společných obědech sedí u stolu sám. Hráči mají pocit, že to zašlo příliš daleko,“ doplňuje zdroj.

Pokud během výsledkově slabšího období stojí kabina za trenérem, je solidní naděje, že dojde k obratu. V opačném případě je šance mnohonásobně nižší. Krátí se ten Hagovi na Old Trafford čas?

Reklama