Hlavní obsah

Varování! Neočkovaní hráči budou čelit přísnějším omezením, straší ředitel Premier League

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očkování, očkování, a zase to očkování. Restrikce pro neočkované hráče v anglické fotbalové Premier League se podle jejího výkonného ředitele Richarda Masterse budou dále zpřísňovat. Uvedl to v dopise, který rozeslal všem dvaceti klubům. V nejvyšší soutěži je podle posledních dat proti koronaviru nenaočkovaných 16 % hráčů.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp byl pozitivně testován na koronavirus.

Článek

Ti, kteří se doposud nenechali naočkovat proti covidu, mají v mnoha ohledech těžší život. S problémy se potýkají i profesionální sportovci, kterým hrozí dlouhé karantény a omezení, kvůli kterým mohou zmeškat důležité sportovní akce.

Nenaočkovaným hráčům anglické Premier League nyní hrozí její ředitel přísnějšími restrikcemi v den zápasů a během tréninků. Jakými, to zatím neuvedl. Změní se také proces testování. Podle nových nařízení vlády by občané měli podstupovat jednou za 14 dní PCR testy, ale u hráčů to bude jinak. Kluby budou více spoléhat na antigenní testy.

Doposud museli hráči absolvovat antigenní testy každý tréninkový den a PCR test dvakrát týdně. Nyní zůstanou zachovány antigeny a PCR testy budou sloužit jen k potvrzení/vyvrácení pozitivního výsledku z antigenního testu.

Premier League svolala schůzku zástupců všech 20 klubů, kde se zřejmě budou projednávat možná omezení pro neočkované.

Reklama

Související témata: