Hlavní obsah

Věřím, že fanoušci Chelsea prokážou Čechovi respekt, říká obránce Blues

Petr Čech se snažil ze všech sil, aby ho fotbaloví fanoušci Chelsea po přestupu ke konkurenčnímu Arsenalu pochopili. Dokonce jim napsal otevřený dopis, v němž jim svou složitou situaci vysvětloval. Přesto se našlo několik jedinců, kteří mu přestup mírně řečeno vyčítali. Přezdívali mu „hade“ a dokonce i vyhrožovali smrtí. Jak se ale zachová většina z nich v neděli ve Wembley, kde se oba londýnské celky utkají o Community Shield? Obránce Blues Branislav Ivanovič doufá, že dobře.

Foto: Joseph Nair, ČTK/AP

Brankář Petr Čech má před sebou první zápas proti Chelsea v životě.

Článek

„Po 90 minut nás samozřejmě budou fanoušci (Chelsea) podporovat, budou na naší straně. Před a po zápase, doufám a věřím v to, prokážou Petrovi respekt," rozhovořil se Ivanovič pro Evening Standard. „On si ho totiž zaslouží," dodal Srb.

Třiatřicetiletý gólman odchytal v Blues deset sezón jako jednička týmu, v té minulé ho ale na lavičku usadil belgický mladík Thibaut Courtois. Za dobu strávenou na Stamford Bridge má ale Čech ofenzivní hráče Blues přečtené lépe než kdokoliv jiný. „Petr nás zná velmi dobře," uznává Ivanovič. „Bude pro něj ale psychicky mnohem náročnější hrát proti klubu, který miloval," míní stoper či krajní obránce.

O Čechových kvalitách hráči Chelsea vědí. Stejně jako kouč José Mourinho, který dělal všechno, co bylo v jeho silách, aby český gólman jeho tým neopouštěl. „Víme, jak dobrý je a jak těžké je mu vstřelit gól. Pokusíme se o to všemi možnými prostředky," ujišťoval hráč, jenž v Chelsea působí už od roku 2008. „Každopádně to pro něj bude zajímavý zápas, jsem zvědavý, jak se proti nám připraví."

Plzeňský rodák se během svého angažmá v týmu Blues několikrát vyjádřil, že by na Stamford Bridge nejraději zakončil kariéru. Teď ale hájí barvy dalšího londýnského fotbalového velkoklubu a pokusí se v celé sezóně i nedělním zápase uspět. „I přes všechnu Petrovu náklonnost ke klubu (Chelsea) víme, že nám rozhodně žádné laskavosti prokazovat nebude," dodal s úsměvem Srb.

Kdo vyhraje Community Shield?
Arsenal
75,2 %
Chelsea
24,8 %
Celkem hlasovalo 14818 čtenářů.

Reklama

Související témata: