Hlavní obsah

VIDEO: Kuijt si hattrickem splnil sen, Manchester se musí bát o titul

LIVERPOOL

Z mužstva na odpis se stává postrach favoritů. Probuzení fotbalového Liverpoolu odnesla před měsícem v Premier League Chelsea a v neděli i nejžhavější adept na titul – Manchester United. Demolici United na Anfield Road obstaral hattrickem nizozemský forward Dirk Kuijt, který se postaral i o vyřazení Sparty z Evropské ligy.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Útočník Liverpoolu Dirk Kuijt

Článek

„Vždycky sníte o tom, že dáte hattrick. Ale nasázet hattrick Manchesteru United, to je snad nejlepší pocit, jaký může být,“ rozplýval se Kuijt po výhře 3:1. Nizozemský fotbalista však nezapomněl připomenout, že velký podíl na jeho střeleckém účtu má jeho uruguayský spoluhráč Luis Suarez. „Musím Luisovi poděkovat. Hrál výborně a připravil pro mě dva ze tří gólů. Bylo to od něho skvělé představení,“ chválil.

„Byly to pro mě docela snadné góly. Dával jsem takové, když jsem hrával jako útočník v Holandsku. Ale počítají se a já jsem za ně více než šťastný,“ pokračoval Kuijt.

Liverpool tak v poslední době v Anglii plní roli jakéhosi Robina Hooda. Bohatým bere, „chudým“ dává. Zatímco s týmy jako Wigan a West Ham svěřenci Kennyho Dalglishe nedávno body rozdávali, Chelsea a Manchesteru nenechali v posledních zápasech ani jediný bodík. Na dálku tak celek z Anfield Road míchá kartami v boji o titul a pohárové příčky. Sám se však na pátý Tottenham stále dívá s poměrně značným šestibodovým odstupem, navíc má o jedno odehrané utkání více.

Kuijt věří v úspěšnou sérii

„Podle mě jsme ale ukázali, že se můžeme vyrovnat těm nejlepším. Už jsem to prokázali s Chelsea. Ale zároveň si uvědomujeme, že musíme porážet i ostatní soupeře. Minulý týden proti West Hamu to bylo velké zklamání, ale doufám, že teď nastartujeme novou sérii,“ burcuje hrdina nedělního zápasu.

Liverpool však neměl v neděli jen kladné hrdiny. Ve špatném světle se předvedl stoper Jamie Carragher, který ostrým zákrokem roztrhl Nanimu holeň. Obrázek otevřené rány na noze záložníka United se objevil i na Twitteru. Carragher se sice přišel po zápase hráči osobně omluvit do šatny, nicméně vedení United se hodně rozčilovalo, že obránce domácích dostal za hrubý faul jen žlutou kartu.

Manažer sir Alex Ferguson se odmítl po utkání do médií vyjadřovat. Jediný komentář z tábora United tak zazněl od nehrajícího Ria Ferdinanda. “Prostě špatný výsledek. Žádné omluvy pro nás,” vzkázal obránce.

Jeho tým, který ještě nedávno mířil poměrně jasně za titulem, nyní utrpěl třetí porážku v pěti ligových zápasech, což se mu stalo poprvé od roku 2004. V tabulce tak už má jen třibodový náskok před druhým Arsenalem, který však odehrál o jedno utkání méně.

Reklama

Související témata: