Hlavní obsah

Manchester Utd. - Bournemouth 3:1VIDEOSESTŘIH: Manchester United zakončil sezónu výhrou, De Gea Čecha nevyrovnal

Manchester

Fotbalisté Manchesteru United zakončili sezónu v Premier League vítězně, v odloženém utkání závěrečného 38. kola porazili 3:1 Bournemouth. Svěřenci trenéra Louise van Gaala obsadili v konečné tabulce páté místo, jež jim zaručuje v příští sezóně účast ve skupinové fázi Evropské ligy. David de Gea po vlastním gólu v nastaveném čase přišel o šanci vyrovnat Petra Čecha v počtu čistých kont v ročníku.

Sestřih z utkání Manchester United - BournemouthVideo: Premier League

 
Článek

Utkání se mělo původně hrát stejně jako všechny ostatní duely posledního 38. kola v neděli, kvůli nálezu podezřelého balíčku na Old Trafford však bylo z bezpečnostních důvodů odloženo.

United už bojovali pouze o páté místo a přímý postup do Evropské ligy, protože účast v lukrativní Lize mistrů pro ně byla pouze v říši fantazie. Aby předstihli městského rivala City na čtvrtém místě tabulky, museli by dnes nastřílet 19 gólů.

Udobří si fanoušky?

Rudí ďáblové si mohou po rozpačité sezóně alespoň částečně udobřit fanoušky v sobotu, kdy hrají finále prestižního Anglického poháru proti Crystal Palace.

Prsty ve všech dnešních gólech Manchesteru měl ve středu zálohy hrající Wayne Rooney. Ve 43. minutě otevřel skóre a v druhém poločase vyslal pohledné přihrávky vzduchem do vápna, jež vedly k brankám Marcuse Rashforda a Ashleyho Younga.

Kaňkou na pohodlném vítězství United byl vlastní gól Chrise Smallinga v třetí nastavené minutě, který připravil brankáře De Geu o šestnácté čisté konto v sezóně. Španělskému gólmanovi se tak nepodařilo v této statistice dotáhnout na Čecha z Arsenalu, jenž zůstal jediným držitelem ocenění Zlatá rukavice pro brankáře s nejvíce nulami v ročníku.

Anglická fotbalová liga - 38. kolo:
Manchester United - Bournemouth 3:1 (43. Rooney, 74. Rashford, 87. Young - 90.+3 vlastní Smalling).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.