Hlavní obsah

West Bromwich získal na hostování útočníka Makukulu

LONDÝN

Českého útočníka Romana Bednáře, o kterého se zajímá Tottenham, by mohl ve West Bromwichi nahradit Ariza Makukula z Benfiky Lisabon. Portugalský útočník bude podle agentury AFP v týmu nováčka anglické Premier League hostovat do konce sezony s opcí na přestup.

Článek

Podle hráčova manažera Pavla Zíky není ovšem Bednářův odchod z West Bromwich zase až tak horký.

"Bednář se na scéně Premier League střelecky prosazuje, takže zájem o něho samozřejmě roste. A nejde jen o Tottenham. Šest gólů, které zatím vstřelil, je tím nejlepším doporučením pro všechny případné zájemce. Zvláště když hraje v klubu figurujícím u dna tabulky. Nemyslím ale, že by Bednář opustil West Bromwich už nyní, kdy jde jeho mužstvu o záchranu," glosoval Pavel Zika pro Sport.cz spekulace kolem přestupu Bednáře.

Pokud by ale český útočník v zimním přestupním termínu přece jen odešel, přišel by o záchranu bojující West Bromwich o nejlepšího střelce. Jako možnou náhradu si trenér Tony Mowbray vybral sedmadvacetiletého Makukulu.

Rodák z Konga, který však díky matčině národnosti reprezentuje Portugalsko, přišel do Benfiky loni z Marítima Funchal. Lisabonský klub ho koupil poté, co v 13 zápasech portugalské ligy nastřílel dvanáct gólů. Čtyřnásobný reprezentant hrál také za Sevillu či Nantes, nikde se však nedokázal dlouhodobě prosadit.

V hledáčku West Bromwich se navíc ocitl i slovenský reprezentant Marek Mintál, který obléká dres druholigového německého Norimberku. Podle informací ze Slovenska je zájem anglického klubu o nejlepšího střelce bundesligy vv sezóně 2004/2005 eminentní.

Reklama

Související témata: