Hlavní obsah

Zájem o koupi Chelsea mají i majitelé baseballového týmu Chicago Cubs

Dalšími zájemci o koupi fotbalové Chelsea jsou podle televize Sky rodina miliardáře Thomase Rickettse, která vlastní baseballový klub Chicago Cubs, společně s Kenem Griffinem, zakladatelem investičního fondu Citadel. Americká skupina hodlá předložit oficiální nabídku do pátku. Chelsea patří od roku 2003 oligarchovi Romanu Abramovičovi, na jehož majetek v Británii ale dopadly sankce kvůli ruské invazi na Ukrajině, a tak oznámil úmysl klub prodat.

Foto: Reuters Staff, Reuters

Éra Romana Abramoviče v Chelsea končí.

Článek

Rickettsova rodina vlastní Cubs od roku 2009 a pod jejím vedením ovládl klub v roce 2016 po 108 letech Světovou sérii MLB. Griffinův majetek odhaduje magazín Forbes na 26,5 miliardy dolarů (asi 595 miliard korun), což z něj činí zatím nejbohatšího zájemce o koupi týmu úřadujících vítězů Ligy mistrů.

V uplynulých dnech dali veřejně najevo zájem o odkup Chelsea také britský miliardář a dlouholetý fanoušek londýnského klubu Nick Candy nebo švýcarský podnikatel Hansjörg Wyss.

Případná transakce ale nebude tak snadná, jelikož zmražení majetku momentálně neumožňuje Abramovičovi klub prodat. Chelsea nyní nesmí prodávat ani kupovat hráče, nemůže obnovovat smlouvy a má pozastavený prodej vstupenek. Zakázaný je též prodej suvenýrů a fanshop na stadionu Stamford Bridge byl uzavřen. Opatření nemají vliv na samotný proces tréninku a hraní zápasů.

Za éry pětapadesátiletého Abramoviče se z londýnského klubu stal jeden z nejsilnějších týmů v Anglii i Evropě. Chelsea vyhrála pětkrát Premier League a Anglický pohár a dvakrát Ligu mistrů a Evropskou ligu. K nejslavnějším postavám Abramovičovy éry patří český brankář Petr Čech, jenž nyní působí ve vedení klubu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články