Hlavní obsah

Zastavme Putina! Zachraňme ukrajinské děti, vyzývá v emotivním videu hráč Manchesteru City

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už více jak měsíc probíhající válka na Ukrajině zasáhla do života tisícům lidí. Řada sportovců otevřeně „mírovou operaci“ Ruska odsuzuje, snaží se pomáhat těm, kteří ze dne na den přišli o své domovy a ocitli se v permanentním strachu o život svůj a svých blízkých. Někteří bojují za svobodu své země přímo na frontě. Obránce Manchesteru City Oleksandr Zinčenko poskytl azyl svému bývalému spoluhráči, který musel utéct z Ruska, a na Instagramu zveřejnil velmi emotivní video, ve kterém vyzývá: Zastavme Putina! Zachraňme ukrajinské děti!

Foto: @mcfc_lads, Twitter

Andrij Kravčuk (vlevo) s Oleksandrem Zinčenkem.

Článek

Většina ukrajinských sportovců je z aktuální situace ve své zemi zničená. Každodenní hrůzné zprávy, které vyplouvají na povrch, je sráží na kolena. Ukrajinský obránce Manchesteru City Zinčenko na svém Instagramu zveřejnil hodně emotivní video, ve kterém promlouvá ke svým fanouškům.

„Nejsem jenom ukrajinský hráč, ale jsem také ukrajinský občan. Moje země teď čelí ruské agresi, umírají tisíce lidí," řekl reprezentant. „Jeden z náletů zabil pětičlennou rodinu, včetně dítěte. Mám taky malou dceru. Mám zlomené srdce z toho, kolik dětí umírá a kolik se stává v této válce sirotky," pokračoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Oleksandr Zinchenko 🇺🇦 (@o.zinchenko_11)

Uvedl, že ve válce zemřelo už více jak 140 dětí. Svá slova podpořil řadou srdceryvných fotografií. „Žádám vás, prosím, promluvte nahlas! Nemlčte, když každý den umírají malé děti. Prosím, pomozte nám svými slovy a podporou," prosí Zinčenko. „Zastavme Putina! Zachraňme ukrajinské děti," zakončil svou emotivní výpověď jasnou výzvou.

On sám se snaží mimo jiné pomoci tím, že poskytl útočiště svému kamarádovi z dětství, se kterým prošel akademií Šachtaru Doněck, Andriji Kravčukovi, který rozvázal smlouvu s moskevským Torpedem a prchl do Anglie. Zinčenko se zasadil i o jeho příchod do City, kde se Kravčuk bude moci připravovat s týmem do 23 let. „Vím, jak moc pro něj fotbal znamená a jak nám to může pomoct v této těžké době," řekl Zinčenko.

Reklama

Související témata: