Hlavní obsah

Zatmění hvězdné posily. Po tvrdém zákroku vyfasovala červenou kartu. Bezohledné, reagují legendy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když londýnská Chelsea před několika dny oznámila příchod portugalského hvězdného mladíka Joaa Félixe, slibovala si zvýšení produktivity. Změna prostředí měla navíc pomoct i trápícímu se reprezentantovi, který ale na premiéru v dresu Blues jen tak nezapomene. Během čtvrteční dohrávky 7. kola fotbalové Premier League proti Fulhamu vydržel na hřišti jen 58 minut, načež sudí jeho tvrdý zákrok na protihráče ocenil červenou kartou. Pro trápící se Chelsea další rána.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Portugalský reprezentant Joao Félix se v dresu Chelsea uvedl červenou kartou v zápasu s Fulhamem.

Článek

Třiadvacetiletý Félix v předchozích dnech poměrně nečekaně nabral směr Londýn, kde s tamní Chelsea podepsal smlouvu na hostování do konce sezony. Pro trenéra Blues Grahama Pottera se tak rýsovala šance, jak oživit útočnou vazbu a především celý klub, který se aktuálně nachází až v polovině tabulky a během 18 ligových utkání skóroval pouze jednadvacetkrát. Na dalším neúspěchu se přitom výrazně podílel i právě portugalský klenot.

Za premiérovou šanci v modrém dresu se ve druhém poločase duelu proti Fulhamu ovděčil tvrdým skluzem do obránce Davida Cooteho, za což si u sudího vysloužil přímou červenou kartu a svůj tým oslabil již v 58. minutě za stavu 1:1. Hodně nešťastná premiéra, která se navíc podepsala po zbytek duelu, v němž Chelsea podruhé inkasovala a znovu nevybojovala ani bod.

Zatímco se na fotbalových diskuzích vedou debaty, zda nebylo udělení červené karty příliš přísné, experti mají jasno. „Není vůbec pochyb o tom, že to bylo na červenou kartu. Hrál neohleduplně a v poslední fáze ani nechtěl před soupeřem schovat nohu," vyjádřila se bývalá fotbalistka Lucy Wardová.

„Všichni to známe. Nepovede se nám zpracování, uteče nám míč a snažíme se ho za každou cenu ještě zachránit. Pak to dopadá takhle. Je to bezohledné, vymklo se to kontrole a zkrátka to byla jasná červená karta," souhlasil i někdejší postrach obran vytáhlý forvard Peter Crouch.

Félix si pochvalu přesto zasloužil. Podle některých byl až do brutálního zákroku nejlepším hráčem Chelsea. „Félix si nemůže stěžovat. Je to škoda, protože byl ve hře vynikající," sdělil bývalý trenér Chelsea Jody Morris, ke kterému se přidal i legendární obránce Jamie Carragher. „Félix a Chelsea se nemohou divit červené kartě, nutno ale dodat, že Joao byl do té doby nejlepším hráčem na hřišti."

Také trenér Potter přiznal, že se jednalo o zákrok na červenou kartu. „Byl to zákrok ze strany, nebyla tam žádná zlomyslnost. Ale chápu to vyloučení, pro nás to znamená další ránu. Do té doby jsem na hřišti viděl kvalitu, proto je to pro nás dvojnásobné zklamání," povzdechl si. „Je to těžké. Soucítím s fanoušky, hráči a všemi spjatými s klubem. Budeme pokračovat v naší práci, jiné řešení neexistuje. Budeme se soustředit do dalšího zápasu, abychom se pokusili získat tři body."

Pro třiadvacetiletého Félixe se jednalo o druhou červenou kartu v kariéře. Ta paradoxně přišla v nejméně vhodnou dobu, neboť trápící se Chelsea prožívá až nebývale pochmurné období a i nadále ji sužuje početná marodka, která aktuálně čítá zhruba deset hráčů.

Reklama

Související témata: