Hlavní obsah

Žert na konto Manchesteru United! Nejbohatší muž světa vzbudil ve fanoušcích naději

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senzační zpráva, které fanoušci Manchesteru United věřili. Spíše chtěli věřit. Nejbohatší muž světa Elon Musk nejprve příznivce anglického celku naplnil očekáváním, když oznámil, že se chystá jejich milovaný klub koupit. O několik hodin později ale úplně obrátil. Jednalo se totiž o žert a nic takového nehodlá udělat.

Foto: Phil Noble, Reuters

Manchester United zažívá krušné období.

Článek

Manchester United patří mezi největší sportovní týmy na světě. Jeho hodnota se pohybuje kolem 4 miliard liber (přibližně 116 miliard Kč), jenomže ani kdysi veleúspěšný celek prožívá v posledních letech těžké časy. Od roku 2013 nevyhrál Premier League a jeho fanoušci proti majitelům, rodině Glazerů, mnohokrát protestovali. A nyní málem přišla spása v podobě prodeje klubu do rukou Elona Muska, nejbohatšího muže světa s majetkem 219 miliard dolarů (4,9 bilionu Kč).

Americký podnikatel totiž na sociálních sítích nastražil radar pozornosti v příspěvku, který měl potěšit především fanoušky Manchesteru United. „Kupuji Manchester United, nemáte zač," navnadil zakladatel automobilky Tesla na Twitteru. A právě tento příspěvek vzbudil ve fanoušcích týmu kolem hvězdného Portugalce Cristiana Ronalda naději na lepší budoucnost.

„Absolutně netušíte, jakou obrovskou naději vkládáte do milionů fanoušků po celém světě," odpověděl jeden z uživatelů. „Pokud si chceš koupit fotbalový tým, zkus Arsenal," navázal na něj další.

Foto: Aly Song, Reuters

Nejbohatší muž světa Elon Musk.

O několik hodin se ale emoce příznivců momentálně posledního týmu letošní sezony Premier League značně změnily. Jednapadesátiletý miliardář upravil vše na pravou míru a přiznal, že je jednalo pouze o žert. „Ne, jedná se pouze o opakovaný vtip na Twitteru. Nekupuji žádný sportovní tým," reagoval Musk na dotaz jednoho z uživatelů, zda to s koupí anglického velkoklubu myslí vážně.

„Kdyby to ale měl být nějaký sportovní tým, byl by to Manchester United. Je to můj oblíbený klub už od dětství," přiznal Musk, který již delší dobu uvažuje i o koupi Twitteru. Za sociální síť by údajně měl zaplatit 44 miliard dolarů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články