Hlavní obsah

Do al-Hilálu po Neymarovi míří podle médií také brankář Bunú ze Sevilly

Brankář Sevilly Jasín Bunú podle médií po dnešním utkání o evropský Superpohár proti fotbalistům Manchesteru City odejde do saúdskoarabského al-Hilálu, který v úterý angažoval brazilskou hvězdu Neymara. Marocký reprezentant má v Rijádu připravenou tříletou smlouvu. Španělský klub za něj má obdržet 19 milionů eur (458 milionů korun) plus další dva miliony eur na bonusech.

Foto: Profimedia.cz

Jasín Bunú se přidá k Neymarovi v al-Hilálu.

Článek

Do Sevilly přišel Bunú v roce 2019 nejprve na hostování z Girony a později přestoupil. Z postu brankářské jedničky postupně vytlačil Tomáše Vaclíka, který předloni odešel do Olympiakosu Pireus a uplynulou sezonu dochytal v Anglii za druholigový Huddersfield. Nyní je bez angažmá.

Dvaatřicetiletý Bunú vyhrál se Sevillou dvakrát Evropskou ligu. Marocké reprezentaci pomohl loni na mistrovství světa v Kataru k historické účasti v semifinále a vychytal na turnaji čtyři čistá konta.

Do Saúdské Arábie odchází za lukrativními podmínkami řada fotbalových hvězd. V zemi už působí Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sadio Mané či Rijád Mahriz.

Reklama

Související témata: