Hlavní obsah

Nizozemský záložník Reijnders je pátou letní posilou fotbalistů AC Milán

Fotbalisty AC Milán posílil nizozemský záložník Tijjani Reijnders z Alkmaaru. Na San Siru podepsal čtyřiadvacetiletý hráč smlouvu do roku 2028, uvedl italský klub. Podle médií AC za Reijnderse zaplatil 20 milionů eur (přes 478 milionů korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Za Alkmaar hrál Reijnders od roku 2018. V uplynulé sezoně nasbíral v 54 soutěžních zápasech sedm gólů a 12 asistencí a vysloužil si premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace. V semifinále Ligy národů ani do zápasu o třetí místo ale nakonec nenastoupil.

Do AC už v letní pauze přišli Marco Sportiello, Luka Romero, Ruben Loftus-Cheek a Christian Pulisic.

Inter získal Cuadrada z Juventusu

Inter Milán získal Juana Cuadrada z Juventusu, přestože proti záměru angažovat kolumbijského fotbalistu protestovali v minulých dnech fanoušci. Zástupci finalisty Ligy mistrů dnes oznámili, že pětatřicetiletý záložník podepsal v klubu roční smlouvu.

Zhruba stovka fanoušků proti příchodu posily protestovala v úterý před sídlem klubu. Příznivci Cuadradovi vyčítali simulování a nefér hru. Při posledním vzájemném utkání v semifinále Italského poháru se dostal do potyčky s útočníkem Interu Romeluem Lukakuem, kterého rasisticky uráželi fanoušci Juventusu. Kolumbijský hráč dostal za šarvátku zákaz startu ve třech pohárových zápasech.

S Juventusem Cuadrado získal pět mistrovských titulů a čtyři pohárové trofeje. Předtím hrál za Chelsea, Fiorentinu, Lecce a Udine. V italské lize má na kontě celkem 362 zápasů, v nichž dal 43 gólů.

Záložník Tousart přestoupil z Herthy do Unionu

Francouzský záložník Lucas Tousart vyměnil dres Herthy Berlín, s kterou letos sestoupil z německé ligy, za angažmá v týmu městského rivala Unionu. S ním si zahraje nejen nejvyšší soutěž, ale také Ligu mistrů, kam Union postoupil poprvé. O přestupu informovaly oba kluby, výši odstupného neuvedly.

Tousart přišel do Herthy v lednu 2020 z Lyonu za 25 milionů eur jako nejdražší posila v historii klubu. Šestadvacetiletý fotbalista odehrál za tým 94 soutěžních zápasů a dal devět gólů.

Nizozemský talent bude hostovat v Lipsku

Nizozemský talent Xavi Simons stráví nadcházející sezonu v Lipsku. Německý klub získal dvacetiletého ofenzivního záložníka na roční hostování z Paris Saint-Germain ihned poté, co ho francouzský mistr koupil z PSV Eindhoven. Lipsko to uvedlo na svém webu.

Do nizozemského klubu přišel Simons před rokem právě z PSG a podepsal pětiletou smlouvu. Francouzský velkoklub nyní zaplatil šest milionů eur, které měl mladý fotbalista v kontraktu jako výstupní klauzuli. S hráčem uzavřel smlouvu na čtyři roky.

"Na své pozici patří k nejlepším hráčům svého věku v Evropě. Má všechny předpoklady k tomu, aby o něm bylo slyšet i v bundeslize," uvedl sportovní ředitel Lipska Max Eberl.

Simons byl v uplynulém ročníku nizozemské ligy s 19 góly druhým nejlepším střelcem a pomohl PSV k druhému místu. Bývalý hráč barcelonské akademie má na kontě i pět reprezentačních startů, loni si zahrál na mistrovství světa v Kataru v osmifinále proti USA.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Reklama