Hlavní obsah

RAJNOCHŮV GLOSÁŘ: Klopýtnutí Plzně? Úspěch slavila týmovost Teplic. Gól roku mě bavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po prvním kole mě Fortuna liga úplně pohltila. Ukázalo se přesně to, na co jsem se těšil. Padaly parádní góly a nebylo jich málo, jeden byl dokonce snad Gólem roku, stadiony byly často plné, takže se hrálo ve skvělé atmosféře. Teplice potvrdily, že mohou být černým koněm soutěže, jak jsem předpovídal. Vyhrály nad Plzní, pro kterou jde samozřejmě o nepříjemnost. Ale je to jen první kolo. Souhlasím s trenérem Koubkem, že není třeba propadat panice.

Foto: Sport.cz s využitím Ondřej Hájek/ČTK

Plzeň v prvním kole překvapivě nestačila na Teplice.

Článek

Začnu gólem, o který se postaral Dominik Kostka v Mladé Boleslavi. Tohle, co jemu, se povede jednou za život. Byl to parádní gól a já za něj Kostičovi tleskám. Pamatuju, že takto podobně se trefil Martin Jiránek v ruské lize. Padaly ale i další nádherné branky, což je jasný signál, že se ligu vyplatí sledovat a chodit do hlediště. Nevím, co může být lepší pozvánkou, než když padají krásné branky. První kolo se obešlo i bez jediné remízy, což je doufám také dobrý signál směrem k zajímavosti soutěže.

Leckoho překvapila porážka Plzně, já jsem už dopředu tvrdil, že s ní Teplice doma neprohrají. Severočeši nemají lepší individuality než Plzeň, ale prosadili se týmovým výkonem. Je to jen jeden zápas, ale pokud se to v Teplicích dobře nastartuje, může z toho být parádní jízda. Týmu určitě dodá sebevědomí.

Pro Viktorku je to pro změnu po dobré přípravě vystřízlivění. V Teplicích se jí hrává špatně, byl to pro ni takový nechutný soupeř. Zápas nezvládla a musí se objevit jakýsi varovný prst. Na druhou stranu souhlasím s trenérem Koubkem a tvrdím také, jen žádnou paniku. Prostě teď musí teď zabrat v Evropě a pak zvládnout druhé ligové kolo.

Druhý z pohárových zástupců, který jde v Evropě do hry, je Bohemka. Naladila se výhrou v Pardubicích a přeju jí hodně štěstí. Taky je ale třeba říct, že jí podržel gólman Reichl. Každopádně klokani rozjeli ligu v podobném trendu, jako ji končili, tedy skvěle. Na Pardubicích se podepsala řada odchodů, bude chvíli trvat, než si to sedne.

Slavia se utkala se svým strašákem z poslední doby, ale duel s Hradcem zvládla dobře. Brzy dala gól. Votroci měli dvě šance, kdyby z nich byl gól, možná by v Edenu byla trochu panika. Ale nestalo se a sešívaní dohrávali zápas v pohodě a mají tři body. Vlastně totožně si vedla mistrovská Sparta. Taky dala celkem rychle gól a měla to pod kontrolou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalový útočník Mojmír Chytil ze Slavie oslavuje vstřelený gól s Tomášem Holešem a Mickem van Burenem.

V brance Sparty nastoupil Vojta Vorel. Je to dobrý brankář, skvělý kluk. Pořád si ale myslím, že je na Letné prioritou, aby se dotáhl návrat Kováře. Uvidíme, jak to dopadne. Ve Slavii se dočkal po půstu v přípravě gólu Mojmír Chytil. Je to pro něj určitě povzbuzení, konkurenci má obrovskou a jsem hodně zvědavý, jak bude trenér Trpišovský hráče do zápasů nasazovat.

Nejvyšší výhry kola zaznamenaly Karviná i Slovácko. Nováček vypadá svěže, stejně jako jeho kouč. Zlínský trenér Pavel Vrba také sportovně přiznal, že úplně netrefil sestavu. Naopak Slovácko, o které jsem měl obavu, protože moc neposilovalo, tak doma zabralo a ukázalo zkušenost. Hodně vidět byl Matěj Valenta, který týmu určitě pomůže,

Už teď se každopádně těším na vystoupení Plzně s Bohemkou v Evropě a pak na druhé ligové kolo. Počasí bude ideální, budou zase padat krásné góly. A týmy, které v prvním kole prohrály, to určitě budou chtít napravit. Takže za mě neváhejte a hurá na stadiony.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.