Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Zákrok na Kuchtu? Jestli to rozhodčí viděl, tak má nadpřirozené schopnosti, myslí si bývalý sudí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně divokou koncovku a hned několik sporných momentů přineslo nedělní utkání fotbalové Fortuna ligy mezi Spartou a Libercem, ze kterého po dvou pokutových kopech v infarktovém závěru vyšli Letenští jako vítězové (3:1). K oběma diskutovaným penaltám se vyjádřil v pořadu Přímák na webu Sport.cz zkušený bývalý rozhodčí Karel Hrubeš. A s arbitry se zrovna nemazlil.

Fotbalový pořad Přímák s bývalým hráčem Sparty Jiřím Jarošíkem a s bývalým sudím Karlem Hrubešem.Video: Sport.cz

 
Článek

První ze dvou pokutových kopů nařídil rozhodčí Dominik Starý za faul domácího Gigliho Ndefeho na unikajícího sparťana Jana Kuchtu. Ze záběrů je vidět, že Ndefe trefil Kuchtu kolenem do lýtka, což posoudil Starý na místě jako faul a nařízenou penaltu potvrdil i VAR. Bývalý arbitr a host Přímáku Hrubeš má ale své pochyby: „Pokud rozhodčí Starý tvrdí v pozápasovém rozhovoru, že na hřišti viděl, jak Ndefe kolenem trefil Kuchtu do lýtka, tak to na mě působí, že má buď nadpřirozené schopnosti, nebo že hádal, což samozřejmě není žádoucí."

Druhá situace, která vyvolává rozpaky, se odehrála v páté minutě nastavení. Starý se vydal k obrazovce a konzultaci s VAR po ostrém zákroku sparťana Vydry na domácího Mészáros. Po prozkoumání záznamu ale ukázal na penaltový puntík a až poté vyšlo najevo, že předmětem videorozboru byla situace před libereckou brankou, k níž došlo ještě před faulem Vydry a domácí záložník Lukáš Červ při ní fauloval obránce Sparty Tomáše Wiesnera. „Naprosto nepochopitelný zásah VAR do utkání," míní o této situaci Hrubeš.

„Fotbalová veřejnost nechce vidět, že takovéto pokutové kopy budou rozhodovat zápasy. I komise se nechala slyšet, že nechce dál dovolit rozevírání nůžek pro možnosti vstupu VAR, ale tento moment ty nůžky rozevírá," dodává host pořadu Přímák kriticky.

Sparta tak díky oběma penaltám, které proměnil Awer Mabil, a následné trefě Kuchty nakonec vyhrála v Liberci 3:1. Zápas ale vyvolal emoce na sociálních sítích i mezi fotbalovou veřejností. „V obou situacích bylo vidět, že k nějakému doteku došlo, ale pohyb hráčů byl přirozený, nedal se zastavit," míní Hrubeš. Podle komise rozhodčích bylo posouzení obou situací ze strany sudího Starého správné.

V pořadu Přímák přišla řeč i na další ožehavá témata. Bývalý hráč Sparty Jiří Jarošík, který naposledy vedl ve Fortuna lize Teplice, s fotbalovým expertem Sport.cz Robertem Neumannem řešili například šance Slavie a Plzně v nadstavbě i blížící se derby "S". Už ve středu se hraje finále pohárové soutěže, kdo bude na Letné ve výhodě. Na pořad se můžete podívat ve videu.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.