Hlavní obsah

Problém pro Newcastle. Na Ligu mistrů do Milána přiletěl se zpožděním a porušil regule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po 20 letech jsou zpátky v Lize mistrů, ale hned na začátku museli řešit nepříjemnou komplikaci. Fotbalisté Newcastlu v pondělí přiletěli do dějiště úterního duelu s AC Milán o dost později, než plánovali. Kvůli tomu se výrazně posunul i start předzápasové tiskovky, klub tím porušil pravidla UEFA. Za zpoždění letu podle všeho mohla bouřka v Miláně.

Foto: Lee Smith, Reuters

Trenér Newcastlu Eddie Howe musel se svým týmem řešit nečekané potíže.

Článek

„Patří to k naší práci, taková věc se může stát. Byl problém s počasím, ale v podobných situacích jsme už byli,“ poznamenal Eddie Howe, trenér Newcastlu.

Straky, jak se černobílému týmu přezdívá, po povedené sezoně s čtvrtým místem v anglické lize vyhlížejí velký návrat do nablýskané Champions League. Začalo to ovšem hodně dobrodružně. Howe se svými chlapci v pondělí dopoledne potrénoval ještě doma v Newcastlu, jenže za pár hodin přišly nečekané potíže.

Kolem páté odpoledne se Milánem prohnala silná bouřka, právě to mohl být důvod odložení letu z Anglie. Podle webu televizní sítě Sky Sports výprava odstartovala s víc než dvouhodinovým zpožděním, což pochopitelně nabouralo program týmu.

Třeba tisková konference se má na základě regulí UEFA uskutečnit mezi polednem a osmou večer den před utkáním. Kouč Howe a záložník Sandro Tonali ovšem začali na San Siru před reportéry mluvit až v devět.

Pokud za zpoždění opravdu mohlo počasí, jindy striktní UEFA by mohla přimhouřit oči a Newcastle nepotrestat. Jenže je tu ještě jeden rozměr: co pozdní přílet do Milána udělá s týmem?

„Jasně, dorazili jsme o něco později, než bychom si přáli. Ale není to žádný velký problém,“ na dálku uklidňoval fanoušky trenér Howe. Vážně? Ukáže se v úterý večer.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.