Hlavní obsah

Proslov prezidenta i nová posila. Prodávaný Liberec zahájil přípravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Liberce se poprvé sešli po oficiálním oznámení připravovaného prodeje klubu. „Byl bych pomalu milionář, kdybych dostal padesátikorunu od každého, kdo se mě na to zeptal,“ přiznal kapitán klubu Michael Rabušic, že blížící se změna majitele je pod Ještědem velké téma. Slovan začal přípravu kompletní včetně posily do útoku Letenayem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči na prvním tréninku zimní přípravy fotbalistů Liberce

Článek

Po půl jedné odpoledne se hráči Slovanu přezimující na osmé příčce tabulky začali trousit na premiérový sraz v tomto roce. Na stadionu u Nisy nechyběl ani prezident klubu Zbyněk Štiller s ostatními členy představenstva. Kabinu ujistil, že prozatím vše pojede při starém, přestože klub brzy po téměř 28 letech téměř jistě změní většinového majitele.

„Prožíval jsem to asi jako každý, dozvídal jsem se o tom z médií. Jen doufám, že všechno bude ku prospěchu Slovanu,“ poznamenal nejzkušenější hráč kádru a kapitán Michael Rabušic před prvním tréninkem, který modrobílí absolvovali v Liberci na hřišti v Doubí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Červ na prvním tréninku zimní přípravy fotbalistů Liberce

O prodeji Liberce se spekulovalo v minulosti již několikrát. Teprve před Vánoci však transakce nabyla reálných obrysů, když se dlouholetý majitel Ludvík Karl dohodl na podmínkách. Podnikatel ve školství Ondřej Kania nabyl opci na nákup 75 procent akcí klubu, kterou může uplatnit do poloviny května. Rozhodný krok však plánuje učinit mnohem dříve.

„Prodej se řeší na vyšší úrovni, my hrajeme fotbal. Zatím je vše při starém a pojede dál tak, jak to doteď fungovalo,“ poznamenal Rabušic, který se ještě se současným vedením klubu domluvil na dalším působení.

„Ještě jsme se domluvili, že půlrok budu pokračovat a pak si zase sedneme. Musím to zaklepat, ale na podzim jsem odtrénoval všechny tréninky, na zápasy jsem byl připravený, a i po herní stránce jsem se cítil dobře,“ poznamenal mistr s Libercem v roce 2012.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lubomír Tupta a Michael Rabušic na prvním tréninku zimní přípravy fotbalistů Liberce, 3. ledna 2024, Liberec

Na startu zimní přípravy byl i Lukáš Letenay, který by měl Severočechy posílit z Púchova. 22letý vysoký útočník na podzim ve druhé lize nastřílel v patnácti utkáních patnáct branek.

Tým kouče Luboše Kozla kromě domácích podmínek absolvuje i herní soustředění v Turecku, kde se utká s lídrem bulharské ligy PFK Černo More, Poznaní a Lodží z Polska. Ještě předtím sehraje v tuzemsku přípravný zápas tuto sobotu s Lehnicí a příští středu s Jihlavou. Jarní část soutěže Liberec rozehraje 10. února doma s Olomoucí.

Reklama