Hlavní obsah

První poločas byl průser, přiznal Nikl po dalším krachu Dynama. Děravou obranu příště otestuje starý známý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpátky na zemi. Není to tak dávno, co fotbalové České Budějovice snily o postupu do finále národního poháru a doufaly v klidné ligové pozice. Dynamo na jaře zvládlo porazit Slavii a po 16 letech proklouzlo mezi čtyři nejlepší týmy MOL Cupu, jenže euforie vyprchala. Realita je hořká: černobílý tým se tři kola před koncem základní části krčí v ligovém podpalubí, jen bod od barážové hrany. I kvůli děravé defenzivě, víc gólů v jarní lize inkasoval jen jeden tým.

Foto: Vít Černý, ČTK

Duben je pro budějovické Dynamo zatím zakletý, stopeři Martin Králik s Lukášem Havlem (uprostřed v černém) a jejich parťáci prohráli všechny čtyři soutěžní zápasy.

Článek

„Ani není co hodnotit," smutně řekl budějovický trenér Marek Nikl na velikonoční neděli, když Dynamo po malátném představení schytalo výprask 0:3 od Teplic. Týden nato mluvil v Mladé Boleslavi po porážce 1:2 s Hradcem Králové velmi podobně: „Nevím, jestli se mi to chce hodnotit."

Dynamo se před březnovou reprezentační pauzou po povedeném období posunulo na klidnější desáté místo, jenže teď se znovu propadá. Poslední čtyři soutěžní zápasy prohrálo při skóre 2:12 a trenéři místo pochval láteří. Duben je pro Budějovice zatím zakletý.

„První poločas proti Hradci byl od nás absolutní průser. Takhle se nemůžeme prezentovat, pokud chceme setrvat v první lize," zdůraznil Nikl. Zpackaná první půle s Hradcem (0:2) dokonale ilustrovala šedivou budějovickou současnost: triviální chyby v defenzivě, nervozita a nulová energie. Propustná obrana, která dělá soupeřům radost, se s Dynamem táhne celé jaro, parta od Vltavy inkasovala 21krát. Horší jsou už jen čtrnácté Teplice (25), které na budějovickou třináctou pozici ztrácí jediný bod. „Budíček, pánové!" píší fanoušci Dynama na sociálních sítích.

Jak z krize ven? Třeba přes emoce, jako o přestávce nedělní bitvy s Hradcem. „V kabině byla trochu bouřka a ve druhém poločase naše hra už snesla měřítka," vyprávěl Nikl. Pravda, Dynamo se rozjelo, Quadri Adediran trefil břevno a Lukáš Čmelík se podepsal pod gól naděje. „Začali jsme hrát jinak, běhat a byli jsme všude dřív. Pravý opak první půle," popsal kouč Nikl.

„Jde o to najít důvody, proč to najednou šlo. I bez střídání. Doufám, že nás to posune a vrátíme se na vlnu, kterou jsme měli před pár týdny. Tenkrát to od nás bylo herně zajímavé," vybavil si Nikl.

Budějovice zůstávají ve hře i díky vyrovnané tabulce. Na desátou Boleslav ztrácejí čtyři body, na hraně bezpečné prostřední skupiny a nejhorší šestky se pohybuje ještě devátý Baník, jedenáctý Liberec a dvanácté Brno. V klidu zatím není ani osmý Jablonec, který přijede na jih v neděli. I s trenérem Davidem Horejšem, jenž ještě v minulé sezoně cepoval Dynamo. Jak pikantní partie dopadne?

Reklama

  0 : 0 Slavia - Ostrava 0 : 0 2. min Živě
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.