Hlavní obsah

První stadion, kde mi nenadávají, usmál se Doležal po návratu do Jablonce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za Jablonec hrál osm let, v zelenobílém dresu odmakal 275 zápasů a zaznamenal 85 gólů, nyní se útočník Martin Doležal na Střelnici vrátil poprvé jako soupeř. S Karvinou na těžkém terénu v málo pohledném zápase remizoval 0:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Doležal se vrátil do Jablonce, kde dlouho působil

Článek

Ve vzájemných zápasech Jablonce s Karvinou je nejlepším střelcem, za Jablonec skóroval osmkrát. Na opačné straně však jeho kouzlo nefungovalo, proti svému bývalému klubu se neprosadil.

„Když je teď na naší straně, věřili jsme, že rozhodne, bohužel zápas skončil 0:0. Škoda, že tam nebyl při několika zpětných přihrávkách. Kdyby ano, určitě gól dá. Martin se na ten zápas hodně těšil,“ přiznal karvinský kouč Juraj Jarábek.

Na severu Čech hrál od ledna 2014 do roku 2022, kdy přestoupil do polského týmu Zaglebie Lubin. V létě se vrátil do tuzemska a upsal se Karviné. Když na Střelnici v 74. minutě střídal, ze hřiště ho vyprovodil aplaus a skandování jeho jména.

„Samozřejmě to bylo hezký, jsem rád. Snad první stadion, na kterém na mě lidi nepokřikují a nenadávají mi… Když jsme hráli ve středu s Boleslaví, tak tam mi zase začali z ničeho nic nadávat. Vrátil jsem se rád,“ přiznal 33letý kanonýr, který byl se svými parťáky v Jablonci od středy, kdy hráli s Mladou Boleslaví, a nemělo smysl absolvovat dlouhou cestu dvakrát.

„S žádným bývalým spoluhráčem jsem se však neviděl, jen jsem si volal s Tomášem Hübschmanem, ale ten neměl čas. Teď jenom zavítám rychle za kluky do šatny na chvilku pokecat, pak náš čeká dlouhá cesta domů,“ podotkl.

Kdyby se trefil, slavil by? „Kluci se mě na tohle ptali už před zápasem. Určitě bych ho neslavil, nehodilo by se to, už jen kvůli onomu gestu diváků,“ připustil Doležal, kterému chybí sedm tref do Klubu ligových kanonýrů se stovkou prvoligových zásahů.

„Na hřišti je nepříjemný, nebylo jednoduché proti němu hrát. Alespoň že nám nedal gól, jak to v takových zápasech bývá,“ prohodil jeho bývalý kolega Miloš Kratochvíl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 19. kola první fotbalové ligy: FK Jablonec – MFK Karviná, 16. prosince 2023 v Jablonci nad Nisou

„Máme alespoň bod. Zápas byl na tomhle terénu hodně těžký. Nedalo se na tom pořádně zabrat. Když chtěl člověk zabrzdit, klouzalo to. Pohybovalo se na něm těžko. Musím říct, že trávník byl fakt měkký a terén ke hře moc nepřispěl,“ posteskl si olomoucký odchovanec, jenž podstoupil na severu řadu soubojů s Hurtadem. „Byly těžké, ale férové. Spolu s Tekijaškim je v osobních soubojích hodně silný, ale jsem na tohle zvyklý, takže v pohodě,“ prohodil Doležal.

Bod bral. „Jablonec dominoval víc v prvním poločase, ale ve druhém jsme víc dominovali zase my. Jen škoda, že jsme nedotáhli nějakou situaci ke gólu, myslím, že jsme jich měli dost,“ uzavřel šestinásobný reprezentant.

Reklama