Hlavní obsah

Reprezentační hříšníci se omluvili. Souček: Vědí, že udělali chybu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Noční dýchánek tří jejích členů Vladimíra Coufala, Jakuba Brabce a Jana Kuchty v podniku v Olomouci dva dny před klíčovým zápasem o mistrovství Evropy proti Moldavsku šokoval fotbalovou reprezentaci. Trenérský štáb i zbytek mužstva se o aféře dozvěděl ráno. „Sešli jsme se s trenéry a situaci řešili. Došli jsme k závěru, že tým opustí. Pak jsme si tři hráče zavolali a sdělili jim to. Rozhodnutí přijmuli a omluvili se,“ popisoval sled událostí reprezentační manažer Tomáš Pešír.

Hříšnici Coufal, Brabec a Kuchta se omluvili týmu. Udělali chybu, mrzí nás to všechny, reaguje kapitán Tomáš SoučekVideo: FAČR

 
Článek

„Budu upřímný, nevěděl jsem o tom, že se někam jde. Dozvěděl jsem to ráno, když jsme měli jít řešit jiné věci. I kluci vědí, že udělali chybu, které litují,“ vylíčil své dojmy český kapitán Tomáš Souček. „Všechny nás to mrzí, mě jako kapitána hodně. Osobně si stojím za svými zásadami. Všechny to mrzí. Kluci odehráli za reprezentaci hodně zápasů, odvedli spoustu práce. Největší potrestání je to pro ně. Oni tu chtěli být, udělat společný cíl,“ komentoval lídr mužstva vyřazení tria hříšníků.

Sám si k situaci řekl své. „Něco jsem k tomu měl, řekli jsme si to s trenéry a realizačním týmem, ale co, to bych nechal mezi námi,“ odvětil Souček.

Reakce hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého? „Když jsem to dozvěděl, bylo to pro mě velké zklamání a velká komplikace. Nešlo to řešit jinak. Hráči se omluvili a opustili sraz. Byli přepadlí, omluvili se, ale to je málo. Věřím, že to neovlivní naši přípravu na pondělní důležitý zápas,“ reagoval Šilhavý.

Důvod, proč se Coufal, Brabec a Kuchta vydali do víru noční Olomouce, se nikdo nedozvěděl. „Konkrétní vysvětlení nemáme. Je to celé nešťastné,“ pokrčil rameny Pešír.

Reprezentační manažer přiznal, že za situaci cítí vlastní zodpovědnost. „Je to tak, že jsou lidi, kteří mají v různých funkcích zodpovědnost. A já jsem v pozici, kdy nějakou zodpovědnost nesu. Nechodíme hráčům ve dvaadvacet hodin zhasínat světla. Ale ano, cítím, že zodpovědnost na tom mám,“ uznal Pešír.

Pro Šilhavého je absence zmíněných tří borců komplikací při tvorbě sestavy na utkání s Moldavskem, všichni figurovali v pátek v Polsku v základní jedenáctce. „Komplikace to pro nás je, co si budeme nalhávat. Kluci měli být připravení k zápasu a hrát. Ale věřím, že tu máme dostatek kvalitních hráčů, kteří je nahradí,“ podotkl Šilhavý.

Po tiskové konferenci se skrz tiskové oddělení vyjádřil i předseda fotbalové asociace Petr Fousek. „Vzniklá situace je na úrovni reprezentace nepřijatelná. Tím spíš, že nastala před rozhodujícím zápasem o postup na EURO. Rozhodnutí trenéra a manažera jsme společně konzultovali, bylo jednomyslné a podpořil jsem ho. Tým přesto musí v pondělí zvládnout poslední krok k postupu,“ prohlásil Fousek.

Reklama