Hlavní obsah

Brabec: Sežrat se v Albánii nenecháme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček má z aktuální nominace více mezistátních startů (62). Stoper Jakub Brabec odehrál, stejně jako parťák z obrany Vladimír Coufal, za národní tým 38 utkání, takže v něm má patřičné slovo. „Ano, něco jako rada starších funguje. Komunikujeme s realizačním týmem již před srazem třeba o přesunech nebo časech tréninků. Je to správně,“ potvrzuje Brabec.

Není možné, aby nás Albánci sežrali. Věřím v naší kvalitu, říká Jakub BrabecVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Říjnový sraz hodně napoví. Nedělní utkání s Faerskými ostrovy v Plzni by nemělo být problematické. Zato čtvrteční zkouška na horké půdě v Albánii, která v kvalifikaci mistrovství Evropy 2024 v Německu vede tabulku skupiny E, bude perná.

Proto národní tým ještě včera před dnešním odletem do Tirany strávil hodně času u videa, aby se poučil ze zářijové remízy 1:1 v Edenu.

„Už jsme s nimi odehráli jedno utkání a víme, do čeho jdeme. Z taktického hlediska zápas nebude od nás ani od soupeře o moc jiný. Věřím, že ukážeme kvalitu a vyřešíme některé situace líp než doma, že nás to dovede k důležitému vítězství. Víme, kde měli rezervy, můžeme toho využít,“ přemítá Jakub Brabec.

Že jsem teď nehrál v Německu v základu? S rolí žolíka jsem kvůli zdravotním trablům počítal, vysvětluje Tomáš ČvančaraVideo: Sport.cz

Albánie je vyhlášená bouřlivým prostředím, posledně tam pohořeli i Poláci. Češi se tak chystají, aby se v pekelné vřavě nenechali „sežrat“. „To ani není možné. Věřím v naši kvalitu. Doma nám dali nám gól z velké vzdálenosti zrádnou střelou. To se může stát i teď. Musíme být draví, vstřelit první branku a hned přidat druhou, abychom si nenechali utéct dobrý výsledek. Věřím, že na utkání budeme dobře připravení,“ ujišťuje stoper Arisu Soluň.

Po remíze s Albánií stihla nároďák velká kritika. „Do určité fáze byla namístě. Možná jsme chtěli vyhrát až moc. Nesplnili jsme, co jsme chtěli. Kritiku bereme, musíme ji přijmout. Ale nepřišlo mi úplně patřičné se takhle strefovat do trenérského štábu, zpochybňovat vývoj a zasahovat do toho, když je kvalifikace rozběhnutá,“ míní Brabec.

Moc mě to potěšilo, ale nelítám hlavou v oblacích, říká hráč týdne Evropské ligy Mojmír Chytil. V kariéře jsem teď asi nejvýšVideo: Sport.cz

Nejen bodovou ztrátu s Albánií probírá s klubovým spoluhráčem Vladimírem Daridou. Bývalý kapitán národního týmu se o dění stále živě zajímá.

„Zkušeností má spoustu jak z reprezentace, tak z bundesligy. Utkání sledoval, fandil a vnímal to podobně. Albánie je podle něj těžký soupeř. Národní tým rozebíráme a teď jsem se mu smál, že kdyby reprezentoval, mohl jet se mnou. Místo toho jel na soustředění,“ směje se Brabec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.