Hlavní obsah

Češi z nás měli velký strach, pak se smáli. Polská fotbalová hvězda se vrací ke krachu v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polští fotbalisté si před startem kvalifikace o postup na EURO proti České republice hodně věřili, jenže jejich sebevědomí dostalo v Praze hned na úvod zápasu dvě těžké rány, z nichž se už nedokázali oklepat. Porážka 1:3 pro ně byla velkým vystřízlivěním, pro český tým znamenala naopak příjemné překvapení. Polský brankář West Hamu Lukasz Fabianski nyní s odstupem prozradil, jak moc se jeho čeští spoluhráči z Londýna zápasu obávali.

Tomáš Pešír o chování polské reprezentace na kvalifikačním zápase na EURO 2024. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Někdejší gólman Arsenalu, Swansea a polské reprezentace se pochopitelně se svými parťáky z klubu Vladimírem Coufalem a Tomášem Součkem dobře zná a reprezentační zápas spolu probírali.

„Bylo pro ně pozitivním překvapením, že dokázali Polsko porazit," vykládal 37letý gólman v rozhovoru pro polský Canal+ Sport. „Když se vrátili do klubu, tak se trochu posmívali. Pak jsem spolu zápas probrali. Byli hodně šťastní, že ten zápas vyhráli," pokračoval Fabianski.

Zároveň také popisoval, jak se jeho čeští spoluhráči zápasu obávali. „Před odjezdem na sraz jsme se s Tomášem a Vladimírem bavili a oba měli z našeho národního týmu velký strach. Probírali jednotlivé hráče a došli k závěru, že Polsko má na všech postech lepší fotbalisty. Jenže na hřišti to dopadlo přesně naopak," vracel se k předzápasovým prognózám polský veterán.

Ten samozřejmě zaznamenal u svých kolegů i rozladění z následné nečekané bodové ztráty v Moldavsku, kde tým Jaroslava Šilhavého uhrál jen remízu 0:0.

„Dala se z kluků vycítit velká nespokojenost, že nedokázali naplno bodovat. Situace ve skupině se tím v podstatě znovu otevřela. Oba týmy jsou teď v pozici, že můžou skupinu vyhrát," dodal Fabianski.

Poláci totiž ve druhém kvalifikačním duelu už nezaváhali a proti Albánii vydřeli těsnou výhru 1:0. Další kvalifikační duely jsou na programu v červnu, kdy Česko hraje na Faerských Ostrovech a Polsko v Moldávii.

Reklama