Hlavní obsah

Černá Hora - Česko 0:0Česká jednadvacítka uhrála v Černé Hoře remízu a postoupila do baráže o ME

Nikšič

Čeští fotbalisté do 21 let si zajistili účast v říjnové baráži o mistrovství Evropy v roce 2013 poté, co v předposledním duelu kvalifikační skupiny 3 remizovali na hřišti Černé Hory 0:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér české fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil.

Článek

Čeští mladíci před pondělním domácím utkáním s Walesem zvýšili svůj náskok v čele tabulky před Arménií na tři body a díky lepší vzájemné bilanci se s předstihem mohou radovat uz prvního místa. Baráž se losuje příští pátek ve švýcarském Nyonu. Deset vítězů skupin a čtyři nejlepší týmy z druhých příček se ve dvojzápase utkají o sedm míst na šampionátu v Izraeli.

Svěřenci trenéra Jakuba Dovalila nechtěli na půdě Černé Hory spoléhat na bránění potřebné remízy a od začátku se snažili hrát aktivně. Na trávníku byl hodně vidět především Pázler z pražské Dukly, který při absenci několika útočných opor dostal šanci v základní sestavě.

V sedmnácté minutě mohl otevřít skóre, ale největší možnost první půle neproměnil. Po centru z pravé strany jeho náběh a následnou střelu nadvakrát zlikvidoval brankář Petkovič. Po Lecjaksově pokusu pak domácí zachránila tyč. Kombinaci na téměř prázdném stadionu v Nikšiči jinak hodně ztěžoval nekvalitní terén, oba týmy tak příliš velkých šancí neměly.

V podobném duchu pokračoval i druhý poločas. Černohorci, kteří s českým týmem v červnu prohráli v Jablonci 1:2 a už nemohou postoupit, si po hodině hry vytvořili krátký tlak. Bakič ani Mugoša ale mezi tyče nezamířili.

Českou ofenzivu pozvedl střídající Wágner. Chvíli poté, co nahradil Pázlera, se tlačil do zakončení a Petkovič mohl podruhé poděkovat brankové konstrukci. V 74. minutě nezlomil bezgólové skóre ani Kopic, jehož hlavičku zpomalil před brankovou čárou jeden z obránců. "Lvíčata" v závěru tlačila, a i když gól nedala, nemuselo jim to nakonec vadit. Vytoužený bod získala a s bilancí pěti výher a dvou remíz prošla do baráže.

Utkání kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Nikšiči:
Černá Hora - Česká republika 0:0
Rozhodčí: Thual - Stien, Lompre (všichni Fr.). ŽK: Zorič, Mugoša, Alič, Gojačanin - Nitrianský, Mareček.
Sestavy:
Č. Hora: Petkovič - Gojačanin, Alič, Bakič (84. Jovovič), Stijepovič - Vukčevič, Bakrač, Jankovič, Boljevič, Zorič (76. Kaludjerovič) - Mugoša (67. Vučinič). Trenér: Vlaisavljevič.
ČR: Valeš - Nitrianský, Kalas, Novák, Lecjaks - Mareček (80. Pospíšil) - Kopic, Vaněk (90. Daníček), Hanousek, Pázler (61. Wágner) - Tecl. Trenér: Dovalil.
Tabulka:
1. Česká republika752019:317
2. Arménie742111:514
3. Černá Hora731314:810
4. Wales73137:510
5. Andorra80082:320

Reklama

Související témata: