Hlavní obsah

Českou jednadvacítku čeká netradiční třídenní soustředění

Poprvé od listopadu se ve čtvrtek v Benicích u Prahy sejde fotbalová reprezentace hráčů do 21 let. Trenér Karel Krejčí na třídenním kempu, který je přípravou na podzimní část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy, přivítá 26 hráčů.

Foto: Sport.cz

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Karel Krejčí (vlevo) s manažerem Lvíčat Tomášem Zápotočným děkují Vlajkonošům, skupině fanoušků, která tým při utkáních mocně podporuje.

Článek

"Neviděli jsme se od konce minulého roku, i proto jsme ten krátký kemp chtěli uspořádat a alespoň v nějakém omezeném časovém úseku se potkat. To je hlavní účel toho krátkého soustředění. Upřímně by nebylo ideální, kdybychom šli zostra v září do druhé fáze kvalifikace a skoro rok se neviděli," uvedl Krejčí v tiskové zprávě.

Jednadvacítka se naposledy sešla loni v listopadu, kdy v kvalifikaci porazila 6:0 San Marino a 2:1 Chorvatsko. Po pěti kolech vede tabulku čtvrté skupiny o bod před Řeckem. Kvůli pandemii koronaviru přišla o březnový duel v Řecku, soustředění v Rakousku a přípravné zápasy se Slovenskem.

Nyní si jednadvacítka ztracený čas alespoň trochu vynahradí třídenní přípravou. "Rozhodně to nebude o nějakých těžkých trénincích, to je samozřejmě mimo realitu. Musíme zohlednit to, kdy hráčům končila sezona a brzy vstoupí do té nové," prohlásil Krejčí

"Na hřišti to bude především o nácviku základních herních situací a oprášení zažitých automatismů. Nějaký čas samozřejmě strávíme i u videa a projdeme si poslední odehrané zápasy, k čemuž jsme se od poslední společné akce nedostali," uvedl jednapadesátiletý trenér.

V nominaci jsou nová a zajímavá jména. Například stoper David Zima z pražské Slavie a jeho spoluhráč Patrik Hellebrand, sparťanský záložník Adam Karabec nebo jeden z jarních objevů Michal Beran z Liberce. Po roce a půl přišla pozvánka také útočníkovi Václavu Drchalovi ze Sparty, který se zotavil z operace kolena.

„Úplně kompletní nebudeme, což teď není nejpodstatnější. Otevřelo se místo pro nové kluky, kteří si o místo řekli svými výkony v jarní části ligy. A teď můžou zvýšit konkurenci v jednadvacítce. Je dobře, že je navíc osobně poznáme a oni můžou zapadnout mezi naše jádro, které je pohromadě několik let. Takže i krátký letní kemp má smysl, kluci na sebe teď můžou upozornit a třeba naskočit i do konce kvalifikace," poukázall Krejčí.

Nominace:
Brankáři:
Matouš Trmal (Slovácko), Hugo Jan Bačkovský (Sparta), Jakub Markovič (Slavia), Jan Plachý (Teplice)
Obránci:
Michal Fukala (Liberec), David Douděra (Mladá Boleslav), Daniel Köstl (Bohemians 1905), Jakub Klíma (Mladá Boleslav), Dominik Plechatý (Sparta), David Zima (Slavia), Daniel Souček (Dukla), Denis Granečný (Baník Ostrava)
Záložníci:
Jan Matoušek (Slavia), Michal Kohút (Slovácko), Dominik Janošek (Plzeň), Michal Hlavatý (Plzeň), Filip Havelka (Sparta), Jan Fortelný (Sparta), Patrik Hellebrand (Slavia), Michal Beran (Liberec), Adam Karabec (Sparta), Patrik Žitný (Teplice), Antonín Vaníček (Bohemians 1905)
Útočníci:
Ondřej Šašinka (Baník Ostrava), Mojmír Chytil (Olomouc), Václav Drchal (Sparta)

Reklama

Související témata: