Hlavní obsah

Chorý: Každý vlak se musí rozjet. Euro bez Řeků? Škoda, mohli jsme jim oplatit rok 2004

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koukl na novináře v mixzóně a houkl: „Je vás tady hodně!“ Tomáš Chorý po úterní přípravě fotbalové reprezentace proti Arménii přitahoval největší pozornost. Obr z Plzně jako žolík rozhodl pohotovou trefou o české výhře 2:1, sám si řekl o nominaci na červnové Euro. „To je ještě daleko,“ utrousil devětadvacetiletý Chorý.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Chorý oslavuje vítězný gól na 2:1 proti Arménii.

Článek

Druhý gól ve třetím reprezentačním startu ale musí těšit, ne?

Pro útočníka je hezké, když dává góly. Jsem rád, že jsem stál ve správný moment na správném místě. Je to důležité pro mě i celý tým, že i když se zápas nevyvíjí dobře, dokážeme zatáhnout a zápas otočit.

Jak byste popsal vaši vítěznou trefu?

Táhlo mě to do brány. Čekal jsem, že se míč nějak protečuje a propadne ke mně. Dostal se k Tomáši Součkovi, který ho přibrzdil. A já měl jedinou myšlenku míč napálit. Něco podobného se mi stalo den předtím na tréninku, ale sklepl jsem to a vyčítal si to. Jsem rád, že jsem se tentokrát rozhodl správně.

Nerozjíždí se reprezentace pomaleji? V předchozí přípravě v Norsku jste taky prohrávali.

Každý vlak se musí rozjet ze začátku. Už několik situací předtím mohlo skončit gólem. Kdyby se trefil na začátku Adam Hložek, zápas by vypadal jinak. Ukázali jsme ale sílu, když jsme se trefili poslední standardkou před poločasem. Nakoplo nás to, i když ve hře byla okénka, na která se musíme podívat.

Cítíte se být pevnou součástí reprezentace?

Rozhodně ne.

Góly vám ale sebevědomí upevňují, ne?

Samozřejmě, cítím se dobře, když můžu klukům pomoct. Další stránkou mé hry je, když jsem zády k bráně. To by měla být má další přednost. Útočník by měl být vidět góly, ale taky tím, že se o mě spoluhráči opřou dlouhým balonem a odpočinou si.

V úterý se rozhodlo, že vaším posledním soupeřem v základní skupině Eura bude Gruzie. Co vy na to?

Popravdě je to pro mě nová informace. Musíme se na ně připravit, ale je trošku škoda, že nejdeme na Řeky. Mohli jsme jim vrátit porážku z Eura 2004.

Reklama