Hlavní obsah

Dilema Ukrajinců rozhodlo tréninkové centrum Sparty na Strahově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku měli od obou pražských rivalů. Nakonec zvolili Letnou. Fotbalisté Ukrajiny odehrají nejbližší domácí utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Severní Makedonii 14. října na stadionu Sparty. Ukrajinci musejí hrát domácí zápasy v azylu kvůli ruskému vojenskému útoku. Na zápas dorazí rodiny obětí války.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Ukrajinec Oleksandr Zinčenko a Angličan James Maddison.

Článek

Jsou vděční nejen Spartě, Ukrajinci děkují také Slavii a Fotbalové asociaci České republiky (FAČR).

„Od začátku konfliktu na Ukrajině se snažíme pomáhat, hned v jeho úvodu jsme tady měli čtyřiadvacetihodinový stream, jehož výtěžek putoval na podporu Ukrajiny. V posledních týdnech jsme tady na kempu přivítali děti z doněcké oblasti,“ poukazuje Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

„K žádnému ovlivnění režimu A-týmu by dojít nemělo. Ukrajina využije servis Sparty, nebavíme se jen čistě o předzápasovém programu a konkrétním utkání. Šlo nám o komplexnější formu spolupráce. Finanční model spolupráce je stavěný tak, že by měl být prospěšný pro obě strany,“ dodává.

Brian Priske přinutil k úsměvu sparťanského kapitána: Limassol je rychlý tým, Láďa to určitě zítra poznáVideo: Sport.cz

Podle sešívaných rozhodlo, že se Ukrajinci budou na zápas připravovat v tréninkovém centru Sparty na Strahově. „Ukrajinské asociaci jsme nabídli nájem Edenu a jeho zázemí zdarma. Ukrajinská strana si nakonec vybrala epet arenu, především z důvodu většího počtu doplňujících ploch, které může využít na Strahově,“ vysvětluje Jakub Splavec, ředitel strategické komunikace Slavie.

„Tým z Ukrajiny bude v Praze trávit celý reprezentační sraz, a právě tréninkový proces se jevil od začátku jednání jako klíčový pro jejich rozhodnutí,“ poukazuje Splavec.

Reklama