Hlavní obsah

Fousek nabízí Šilhavému novou smlouvu! Sionko naopak u reprezentace končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jasno by mělo být ještě do konce dubna, tedy tento týden. Výkonný výbor FAČR na svém úterním zasedání pověřil předsedu Petra Fouska jednáním o nové smlouvě s trenérem reprezentace Jaroslavem Šilhavým. Po dohodě naopak končí manažer národního týmu Libor Sionko. Asociace nabízí Šilhavému prodloužení smlouvy na příští kvalifikační cyklus s opcí na finálový turnaj EURO 2024 v Německu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý během tréninku.

Článek

Český fotbal bude na MS v Kataru chybět, kvalifikaci na světový šampionát tradičně nezvládl. S ohledem na postup do čtvrtfinále na loňském EURO ovšem vedení FAČR nabízí prodloužení spolupráce stávajícímu realizačnímu týmu. Trenér Jaroslav Šilhavý a spol. mají smlouvu do konce června.

„Chceme dosáhnout dohody do konce dubna," avizuje předseda Petr Fousek, že jasno má být už tento týden.

Trenér Jaroslav Šilhavý po zápase ve ŠvédskuVideo: FAČR

Zda však Šilhavý povede mužstvo také ve čtyřech červnových utkáních první divize Ligy národů, ještě není jisté.

„Můžeme se lišit ohledně financí nebo i délky smlouvy," připouští Fousek.

„Naše představa je smlouva na příští kvalifikační cyklus s opcí na finálový turnaj EURO 2024 v Německu," dodává strahovský šéf.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Manažer reprezentace Libor Sionko, trenér Jaroslav Šilhavý a asistent Jiří Chytrý během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy kvalifikace MS 2022 s Walesem a Běloruskem.

Další novinka je celkem nečekaná. Výkonný výbor vzal na vědomí ukončení působení manažera národního týmu Libora Sionka na jeho žádost dohodou ke konci dubna. O jeho nástupci zatím jasno není.

„Rozcházíme se po vzájemné dohodě, poděkovali jsme Liborovi za odvedenou práci. Otázka nového manažera bude součástí jednání, zatím jsme si s trenérem po úterním výkonném výboru ještě ani nesedli. Budeme pokračovat," avizuje Fousek.

Na doporučení nedávno zřízené sportovní rady byl za technického ředitele asociace vybrán Zdeněk Psotka, až dosud sportovní ředitel Viktorie Plzeň. Dalšími kandidáty byli Jiří Plíšek a Karel Poborský.

F-evoluce neuspěla s iniciativou odvolat generálního sekretáře Michala Valtra. Nejbližší Fouskův spolupracovník s přehledem ustál hlasování o své funkci. „Co se teď stalo ze strany F-evoluce, považuji za neloajální tah. Ve vyspělých asociacích se takové věci řeší jiným způsobem," poukazuje Fousek.

Reklama

Související témata: