Hlavní obsah

GLOSA: Hložek musí zapnout. Navrch má teď Chorý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nominace fotbalového útočníka Adama Hložka na přátelské zápasy v Norsku a s Arménií vzbudila rozporuplné reakce. V Leverkusenu leští lavičku, nemá v reprezentaci co dělat, zabírá místo jiným, tvrdí jedni. Působí v elitním německém klubu, i bez herní praxe má národnímu mužstvu co dát, říká druhý tábor. Do něj patří trenér Ivan Hašek. Hložkovi dal třicet minut v Norsku a hodinu s Arménií. Jakou odpověď od něj dostal?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek v zápase s Arménií spálil obrovskou tutovku

Článek

Předně - kvality Hložka jsou nezpochybnitelné. Ostatně, jinak by nehrál na současné adrese. Nicméně je však evidentní, že se na něm nízká herní praxe v Leverkusenu negativně podepisuje.

Lehkosti a herní pohodě je vzdálený. Hodně o tom třeba vypovídá způsob, jak na Letné naložil s tutovkou zkraje zápasu. Ze tří kroků trefil horní část tribuny, přestože měl před sebou téměř prázdnou bránu. Kdyby byl v pohodě, neminul by.

Ač ho mnozí mají za fotbalistu od pánaboha, Hložek jím není. Dlouhodobá nízká vytíženost v klubu je na něm prostě znát. Prýští z něj, jak moc chce, jak by rád zase střílel góly a byl oporou, na což byl zvyklý ze Sparty. Realita je ovšem jiná. „Adam se dostává do šancí, pomůže si sám. Góly zase bude dávat, jsem o tom přesvědčený,“ uvedl Hašek.

V kádru má ale nyní útočníka, který sice nehraje německou ligu, ale herní a střeleckou pohodu z Plzně přenáší do národního týmu. V listopadu Tomáš Chorý rozhodl kvalifikaci s Moldavskem, v úterý zápas s Arménií. Na Letné mu na to stačilo pět minut. Odpověď na otázku, kdo z dvojice Hložek - Chorý je pro reprezentaci momentálně prospěšnější, je naprosto jednoznačná.

Reklama